Re: opravdu nikdo neví.DPH při změně re
§26 ZDP odst.5
vedete účetnictví, takže bych vycházela ze znění předběžného souhlasu - Patrně je penzion způsobilý obvyklému užívání-jinak by asi předběžný souhlas k užívání nedali - tudíž odepisování zahájím po uvedení do satvu zbůsobilého obvyklému užívání.
Krásný den!
VV.
Re: opravdu nikdo neví.DPH při změně re
Oprava: satvu=stavu
jdu chrnět jsem už asi v K.O.satvu :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 1. 2006 8:37
Dobrý den,můžete mi poradit všichni zkušenější?
1)
S.r.o. se stala dobrovolně plátcem DPH dle registrace k 19.10.2005.(čtvrtletní)Staví penziony, mají zatím jenom souhlas k předběžnému užívají, ale už tam byli lidé ubytovaní po tomto schválení.Celou dobu se účtovalo na 042 nedokončené investice. Kdy mohu převést majetek do užívání a kdy mohu začít odepisovat.Předběžné užívání měli schválené začátkem prosince 2005.
2) Od jaké doby se může uplatnit DPH za posledních 12měsíců počínaje dnem registrace (19.10.2005). Jedna kolegyně účetní mi říkala,že si myslí, že si můžou uplatnit DPH na investice i za fakturu s DUZP 5.10.2004(prý se to počítá za celé čtvrtletí). Já si myslím, že ne,ale nemám s tím zkušenosti,ale dle výkladu zákona je to posledních 12měsíců od registrace.Pokud je to tak najdu to někde v zákoně ?
Moc děkuji, blíží se DPH a já si nevím rady.