Darovací smlouva nemovitost

• (neregistrovaný)

23. 1. 2006 19:30

Dobrý den,

kupuji nemovitost od majitele, který ji nabyl darovací smlouvou, ale momentálně je v rozvodovém řízení. V katastru je jako jediný majitel. Chtěl bych se optat, zda po mě budoucí rozvedená žena nemůže požadovat zaplacení dodatečné ceny. Vypadá to totiž, že ona vůbec netuší, že on nějakou nemovitost má.

Děkuji za rady.

Vašek J.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 1. 2006 7:23

hs (neregistrovaný)

Re: Darovací smlouva nemovitost
      Řekla bych, že majetek nabytý darováním není předmětem společného jmění manželů, ale problém by nastal v případě pokud by do té nemovitosti investoval peníze, které by byly předmětem společného jmění manželů, lépe řečeno, které nabyl za trvání manželství. Ale myslím si, že jednou je majitelem, který nemovitost nabyl darováním, pán, který vám ji prodává a tudíž vznikl vztah mezi vámi a dotyčným pánem.

• 24. 1. 2006 10:51

Anonymní (neregistrovaný)

Nechte si doložit čerstvý výpis z LV z katastru, že je skutečně jediným majitelem nebo se mrkněte sám na internet, tam to najdete. Pokud mu byla NEM.darována, je jediným vlastníkem, může s ní nakládat,tedy i prodat a nároky majetkové s manželkou si musí vyřídit sám. Dejte pozor, jestli na NEM. neváznou nějaké závazky, věcné břemeno, zástavní právo apod. pája

• 24. 1. 2006 12:51

Děkuji za radu, zjistil jsem si, že jediným vlastníkem je pán sám. Ale vypadá to, že tu nemovitost zhodnotil v době manželství. Ale doufám, že případně by měla manželka vyžadovat peníze po něm a ne po mně jako budoucím vlastníkovi řádně zapsaném v katastru??

Zdraví.

Václav

• 24. 1. 2006 15:22

Jistě, prostředky, které investovala za trvání manželství do nemovitosti manžela jako jediného vlastníka, musí vypořádat při vypořádání SJM, hjaklmile budete vlastníkem Vy v katastru, tak s ní nemáte co řešit.
      pája

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).