Re: Denní tisk do nákladů?
Leda snad nějakou poměrnou částí - dejme tomu 20%? Určitě víc článků z MF se netýká ani vzdáleně vaší živnosti.
Určitě bych neprotestovala proti občasné koupi běžných novin, pokud v nich zrovna vyjde nějaký zásadní článek pro jeho živnost. To bych klidně dala do nákladů celé. Ale pokud kupuje pravidelně běžný /neodborný/ denní tisk, tak bych určitě větší část posoudila jako osobní spotřebu. Beru to podobně jako u auta - jestliže auto z větší části používá pro jízdy s rodinou za babičkami a na výlety a jen občas na podnikání, taky si může dát do nákladů jen poměrnou část.
Já mám teď samé dobré zážitky :-) Den předtím mi jeden klient přes ICQ omylem poslal značně erotickou zprávu s milostnými návrhy, kterou zřejmě chtěl poslat své milence, jenže kromě korespondence s milenkou si zároveň psal i se mnou o fakturách. Tak tu erotiku napsal to do špatného okna a odeslal :-)))))
(Pán je fešák, ale ženatý, jeho ženu taky znám. Samozřejmě žalovat nebudu, ale bylo to dobré zpestření, když mezi řečmi o dokladech najednou čtu tohle :-)))))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 1. 2006 11:35
Jsem FO. Jde si dát koupi denního tisku do nákladů?