Re: Dohadné položky - účtování
Díky za reakce, možná jsem se špatně vyjádřila 384 není správné číslo účtu, výnos potřebuji dostat do běžného období, připadá v úvahu 388 nebo 385.
Jak vidím odpověď asi je jedno, který použiju. To jestli bylo částečně zaplaceno nemá na číslo účtu vliv.
Děkuji
Re: Dohadné položky - účtování
*** Takže dohadnou položku. Nemusíte se držet výše obdržené zálohy ale ten odhad musí být nějak kvalifikovaně podložen. Vytvoříte si nějaký 38x účet, nazvete ho "dohadné účty aktívní" a navedete ho do správného řádku rozvahy - podle předpokládané splatnosti - zřejmě krátkodobé (C.III.8). V příštím roce dohadnou položku zrušíte a zaúčtujete dle skutečné faktury ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
24. 1. 2006 14:02
Prosím o radu. V roce 2005 jme vystavili zálohový list, který bude vyúčtován až 2006. Potřebuji dostat částku zálohového listu bez DPH do výnosů, jak to mám zaúčtovat?
388/602?
Ještě se mi nabízí možnost 385/602, ale peníze jsme již obdrželi, to nejou příjmy příštích období. Takto zaúčtuju bylou část peněz, které jsem ještě neobdržela a vztahuje se k roku 2005.
Děkuji za reakce