Re: Dohadné položky - účtování
Díky za reakce, možná jsem se špatně vyjádřila 384 není správné číslo účtu, výnos potřebuji dostat do běžného období, připadá v úvahu 388 nebo 385.
Jak vidím odpověď asi je jedno, který použiju. To jestli bylo částečně zaplaceno nemá na číslo účtu vliv.
Děkuji
Re: Dohadné položky - účtování
*** Takže dohadnou položku. Nemusíte se držet výše obdržené zálohy ale ten odhad musí být nějak kvalifikovaně podložen. Vytvoříte si nějaký 38x účet, nazvete ho "dohadné účty aktívní" a navedete ho do správného řádku rozvahy - podle předpokládané splatnosti - zřejmě krátkodobé (C.III.8). V příštím roce dohadnou položku zrušíte a zaúčtujete dle skutečné faktury ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 1. 2006 14:02
Prosím o radu. V roce 2005 jme vystavili zálohový list, který bude vyúčtován až 2006. Potřebuji dostat částku zálohového listu bez DPH do výnosů, jak to mám zaúčtovat?
388/602?
Ještě se mi nabízí možnost 385/602, ale peníze jsme již obdrželi, to nejou příjmy příštích období. Takto zaúčtuju bylou část peněz, které jsem ještě neobdržela a vztahuje se k roku 2005.
Děkuji za reakce