Re: PANÍ JIŘKO PROSÍM?Chaos na soc.odbor
nevím jak vám poradí p.Jiřka - určitě se ozve - ale pořádně si rozmyslete, než přistoupíte na jejich hrátky s tím,že zaplaťte a potom mi vám odpustíme,aby vám za rok,dva neřekli,že mají v evidenci zahájené,ukončené,zaplacené řízení,které jste nezpochybnila tedy že jsou s vámi problémy...to že rozhodnutí nemá odkladný účinek znamená opravdu,že zaplatit musíte a potom podat případné připomínky,odvolání....ale donuťte je zrušit to rozhodnutí a nespoléhejte,že si potom vzpomenou,že jste měla pravdu a oni binec...
Ono jde o to, že tuto částku 241,- Kč mi nijak oficiálně neprominuli, jen potvrdili, že se stala na jejich straně chyba a že ji mám raději zaplatit, protože mi to nebude stát za to papírování. Měli poslat ještě jedno rozhodnutí na tu další částku a to už nepošlou, to prominuli. Spíš mi to připadá tak, že když je to rozhodnutí jednou vydané, tak to nemůžou jen tak zamést pod stůl a čekají, že do toho nebudu rejpat, aby vedení nezjistilo,že jsou bordeláři.
J
>>
>>>To, že to nemá odkladný účinek znamená, že to stejně
>>>musím zaplatit a potom se odvolat?
>>
>>nevím jak vám poradí p.Jiřka - určitě se ozve - ale
>>pořádně si rozmyslete, než přistoupíte na jejich
>>hrátky
>>s tím,že zaplaťte a potom mi vám odpustíme,aby vám za
>>rok,dva neřekli,že mají v evidenci
>>zahájené,ukončené,zaplacené řízení,které jste
>>nezpochybnila tedy že jsou
>>s vámi problémy...to že rozhodnutí nemá odkladný
>>účinek znamená opravdu,že zaplatit musíte a potom
>>podat
>>případné připomínky,odvolání....ale donuťte je zrušit
>>to
>>rozhodnutí a nespoléhejte,že si potom vzpomenou,že
>>jste měla pravdu a oni binec...
>
>Ono jde o to, že tuto částku 241,- Kč mi nijak
>oficiálně neprominuli, jen potvrdili, že se stala na jejich
>straně chyba a že ji mám raději zaplatit, protože mi to
>nebude stát za to papírování. Měli poslat ještě jedno
>rozhodnutí na tu další částku a to už nepošlou, to
>prominuli. Spíš mi to připadá tak, že když je to
>rozhodnutí jednou vydané, tak to nemůžou jen tak zamést pod
>stůl a čekají, že do toho nebudu rejpat, aby vedení
>nezjistilo,že jsou bordeláři.
>J
Na ten dotaz si vzpomínám. Správně by to mělo být tak, že v určeném termínu zaplatíte, zároveň se můžete odvolat a počkat, jestli Vám to prominou a částku vrátí. Ale podle mých vlastních zkušeností se to většinou dělá tak, že člověk nic nezaplatí, odvolá se a oni buď prominou nebo ne. Přesně tak jsem to loni udělala u žádosti o prominutí penále za pozdě odvedenou daň z nemovitostí, kterou manželům otec pozdě zaplatil. Žádné penále nazaplatil, sesumírovala jsem mu odvolání, které vyznělo jako "já důchodce jsem sklerotik" :-), tam se totiž ani nic jiného zdůvodnit nedalo. Prominuli, takže nic posílat nemusel. A Vaši situaci jste ani nezavinila Vy, takže bych tam důvody, které vedly k vystavení té částky, pěkně popsala. Já osobně bych jim ty peníze neposlala.
Paní Jiřko díky moc!
Bohužel jsem už dneaka složenku zaplatila, ale odvolám se a budou mi to muset tedy vrátit, fakt mě štve ten jejich bordel, kdyby to byl někdo na mém místě,který by se o to nezajímal, tak to přejdou a chudák bude platit jak mourovatej!
Tak děkuji moc
Ještě bych si chtěla zažádat o soc. příplatek, na který mám myslím nárok,ale nechala jsem to být, tak teď už ne. Jaké jsou paní Jiřko podmínky, existuje někde nějaký vzoreček pro výpočet?
Teď by se předkládali příjmy roku 2004,
Díky
J.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 1. 2006 14:51
Paní Jiřko, chtěla jsem se vás zeptat na jednu věc,před nedávnem jsme tady spolu diskutovaly ohledně přídavku na dítě, kdy Úřad prace mě vyzval, abych vrátila určitou částku peněz(přeplatku), který mi dali, jelikož došlo k elektronickému sehrání opravných příjmů.Pamatujete si?
Abych to zkrátila. Sociální odbor mi tvrdil, že byl změněn základ daňové ho přiznání v roce 2003 i 2004. Bylo mi to divné, tak jsem volala na Fú, kde mi potvrdili, že základ změněn nebyl. Volala jsem tedy na soc. odbor zpět a toto jim sdělila.Načež mi paní řekla, že se s tím nedá nic dělat a musím se odvolat.
Poslalii mi tedy vyrozumění, že dávku musím vrátit, proti kterému se lze odvolat a který nemá odkladný účinek.
Paní mi říkala, že dostanu ještě jedno rozhodnutí na vrácení částky za rok 2004.
Asi za 6 dní, co mi toto první rozhodnutí přišlo, mi paní volala, že si to zjišťovaly na FÚ a že opravdu základ daně změněn nebyl a že neví, kde se stala chyba. Prý mi to druhý rozhodnutí nebudou posílat,ale toto první, že mám zaplatit,že mi to za to nestojí se odvolávat a to druhý, že mi prý odpustí!!!!!
Paní Jiřko, můj dotaz je následující?
To, že to nemá odkladný účinek znamená, že to stejně musím zaplatit a potom se odvolat?
Myslím si, že tam mají s prominutím"bordel" a bojí se, abych se neodvolávala a tak aby se "nahoře" o tomto jejich chaosu nedozvěděli. V prvním případě jde o částku 241,- Kč což opravdu není moc, ale pro mě je to balík plen pro malýho a už z principu bych se odvolat paní Jiřko chtěla! Co si o tom myslíte?
Díky moc
J.