Faktura-daňový doklad

• (neregistrovaný)

25. 1. 2006 2:03

Mám přijatou fakturu -daňový doklad (DE), úhrada:převodem . Za dva dny je faktura uhrazena v hotovosti. Dodavatel mi jen škrtne rukou na fakturu, že byla uhrazena v ten den.
    Dle mě je to nedostačující. Musím mít ke všem fakturám - daňový doklad, přiložený i příjmový doklad od dodavatele? Nebo stačí, když vystavím svůj výdajový doklad. Věčně se hádám s dodavateli (nechcou pokladní doklady vystavovat) , ať píší faktura prodej v hotovosti - daňový doklad. Bylo by to řešením?
    Musí každý daňový doklad obsahovat i registraci?
    Ve kterém zákoně to najdu?
    Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 1. 2006 15:37

Dana (neregistrovaný)

Re: Faktura-daňový doklad
      Vy musíte umět prokázat, že jste fakturu zaplatila a že dodavatel dostal peníze - já bych jejich příjmové doklady vyžadovala, u "známého" dodavatele bych přivřela oči a spokojila se s textem na faktuře "hotovost v částce té a té přijal tehdy a tehdy jméno a podpis, příp.razítko".
      Určitě by bylo řešením, aby vám dodavatelé psali daňový doklad - prodejka (nebo podobně), ze kterého by bylo jasné, že byl uhrazen hotově.
      Faktury musí obsahovat větu o tom, pod jakým číslem je firma registrovaná v obchodním rejstříku, příp. v jiné registraci (živnostenský zákon). Je to v obchodním zákoníku §13a.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).