Re: Faktura-daňový doklad
Vy musíte umět prokázat, že jste fakturu zaplatila a že dodavatel dostal peníze - já bych jejich příjmové doklady vyžadovala, u "známého" dodavatele bych přivřela oči a spokojila se s textem na faktuře "hotovost v částce té a té přijal tehdy a tehdy jméno a podpis, příp.razítko".
Určitě by bylo řešením, aby vám dodavatelé psali daňový doklad - prodejka (nebo podobně), ze kterého by bylo jasné, že byl uhrazen hotově.
Faktury musí obsahovat větu o tom, pod jakým číslem je firma registrovaná v obchodním rejstříku, příp. v jiné registraci (živnostenský zákon). Je to v obchodním zákoníku §13a.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 1. 2006 2:03
Mám přijatou fakturu -daňový doklad (DE), úhrada:převodem . Za dva dny je faktura uhrazena v hotovosti. Dodavatel mi jen škrtne rukou na fakturu, že byla uhrazena v ten den.
Dle mě je to nedostačující. Musím mít ke všem fakturám - daňový doklad, přiložený i příjmový doklad od dodavatele? Nebo stačí, když vystavím svůj výdajový doklad. Věčně se hádám s dodavateli (nechcou pokladní doklady vystavovat) , ať píší faktura prodej v hotovosti - daňový doklad. Bylo by to řešením?
Musí každý daňový doklad obsahovat i registraci?
Ve kterém zákoně to najdu?
Moc děkuji.