Re: sleva na daň z příjmů PO - zápočet Č
pokud ta osoba splňuje podmínky pro poskytování slevy - je uznána č.inv. a ZP tak mi vždy při kontrole kontrolovali,zda mám založeno rozhodnutí, z jakého data naposledy - kdy byla na přezkumu ale že nepobírá důchod z důvodu souběhu přeci nic nemění na této skutečnosti,že je čid a OZP...
Re: sleva na daň z příjmů PO - zápočet Č
----
Metodička na ÚP tvrdila, že nárok tyto osoby nemají a že na toto téma mají spoustu dotazů. Založené rozhodnutí o uznání částečné invalidity máme. U těchto lidí, co máme, je trvalá a zároveň je to na potvrzení uvedeno. Dříve totiž ve starém zákoně o zaměstnanosti bylo, že osoby nad 65 let se za ZPS nepovažují a jiným zákonem toto ustanovení bylo zrušeno jako diskriminační. Zkusila jsem napsat přímo na kontrolní a právní oddělení a budu očekávat odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2006 9:19
Započítá se sleva i za osoby se zdravotním postižením, které byly uznány částečně invalidními a důchod se jim již nevyplácí z důvodu souběhu se starobním.?Jsou nadále zaměstnáni na dobu určitou. Tel. dotazem na ÚP bylo sděleno, že za tyto osoby nelze slevu uplatnit. Když se dívám do zákona, tak je OZP klasifikována právě tím, že byla orgánem OSSZ uznána částečně invalidní, což dle mého názoru splňuje. A ZDP další podmínky nestanoví. Kde je pravda?