Re: prosím prosím nemoc OSVČ
Zálohu na zdrav. a důch. poj. nemusíte platit jen v případě, že nemoc trvá po celý kalendářní měsíc.
Jestli si platíte jen minimální pojištění, tak žádné velké peníze nečekejte. Já z minimálního pojištění jsem dostala v roce 2004 za 9 dnů nemoci cca 500,00 Kč.
Re: prosím prosím nemoc OSVČ
Ano, nemocenská se nám počítá jako zaměstnancům, ale ne z hrubého zisku, ale z vyměřovacího základu na soc.pojištění. Já za celý měsíc dostala 3500 Kč, SP platím cca 2500 Kč. Zálohy neplatíte jen za celý měsíc, kdy jste nemocný. Na ZP musíte potom doložit kopii kontrolky a Potvrzení sociálky, že jste pobíral dávky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2006 13:01
Jsem OSVČ. Jsem na neschopence, nemocenské připojištění si platím. Dostanu nějakou nemocenskou a z jakého základu? Jak je to se zálohami. Musím marodit celý kalendářní měsíc, abych neplatil zálohu nebo to už neplatí? Díky za odpovědi.