Re: výdaje 25 % zaokrouhlení ?
zaokrouhlete příjmy nahoru, výdaje pokud dáváte % tak si nejprve zjistitě, zda můžete počítat 40,50,60 - změna a taky nahoru - stejně se základ daně zaokrouhluje na stokoruny...
děkuji znovu za odpověď, prosím, můžu se ještě zeptat - toto všechno musíme udělat jen proto že se změnila ta %? Dočetla jsem se že těch změněných 50% poplatník MůŽE uplatnit už za rok 2005 - je možné řešení, že bychom uplatnili starých 25% a nemuseli řešit to dodatečné daňové přiznání??
a když ne, nevíte, jestli při dodatečném daňovém přiznání to bude na penále, když v r. 2004 jsme měli minimální daň?
Děkuji
Bára
to dodatecne priznani nesouvisi se zmenou % ale s faktem, ze ze skutecnych vydaju prechazite na pausalni vydaje (musite zohlednit pohledavky, zavazky a zasoby, ktere jste mela na konci roku 04).
Obecne ministerstvo fin. doporucilo FU, aby penale nevybirala, ale pouze doporucilo - jak se budou FU chovat ve skutecnosti, je ve hvezdach.....
>>**********
>>děkuji znovu za odpověď, prosím, můžu se ještě zeptat
>>- toto všechno musíme udělat jen proto že se změnila
>>ta %? Dočetla jsem se že těch změněných 50% poplatník
>>MůŽE uplatnit už za rok 2005 - je možné řešení, že
>>bychom uplatnili starých 25% a nemuseli řešit to
>>dodatečné
>>daňové přiznání??
>>
>>a když ne, nevíte, jestli při dodatečném daňovém
>>přiznání to bude na penále, když v r. 2004 jsme měli
>>minimální daň?
>>Děkuji
>>Bára
>***
>to dodatecne priznani nesouvisi se zmenou % ale s
>faktem, ze ze skutecnych vydaju prechazite na pausalni
>vydaje (musite zohlednit pohledavky, zavazky a zasoby,
>ktere jste mela na konci roku 04).
>
>Obecne ministerstvo fin. doporucilo FU, aby penale
>nevybirala, ale pouze doporucilo - jak se budou FU chovat
>ve skutecnosti, je ve hvezdach.....
děkuji, zkusím ještě znovu dát dotaz, i když už je tu příliš nových dotazů na webu - nepřecházíme ze skutečných na paušální výdaje - dělám toto vyúčtování pro kamarádku a ta mi řekla že minulý rok uplatňovala 25% a já se v původním dotazu ptala jen na zaokrouhlení a protože jsem vyúčtování OSVČ nikdy nedělala, jen FO, tak jsem nevěděla o změně procent.
takže upřesním - minulý rok uplatňovala 25%, nepřechází ze skutečných na paušální výdaje - pořád platí, že musí faktury z roku 2004 zaplacené v roce 2005 ještě dodanit opravným daňovým přiznáním?
Děkuji za odpověd, Bára
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2006 22:39
Dobrý večer, nepodařilo se mi najít informaci o zaokrouhlení paušální výše výdajů u OSVČ - 25% mi vyšlo 30 581,25...jak zaokrouhlit?
děkuji za info.