Přeplatek nemocenské dávky

• (neregistrovaný)

31. 1. 2006 14:55

Vyplatil jsem nemocenské dávky a při kontrole z OSSZ mi určitá částka nebyla uznána. Problém je v tom, že nevím, zda mohu neuznané nemocenské dávky srazit. Problém je ještě v tom, že již žádnou mzdu nemají, pouze mám vyplatit odstupné. Takže z toho odstupného. Díky za rychlou odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2006 15:56

Anonymní (neregistrovaný)

Re: přeplatek nemocenské dávky
      JÁ BYCH TO ODEČETLA JAKO NEMOCENSKÉ MÍNUSEM, ABY SE TO PŘIPOČÍTALO I K ODVODU NA SP.
      NEMOCENSKÁ JE VLASTNĚ JAKO "ČISTÁ MZDA", TAKŽE BY SE TO ZAMĚSTNANCI MĚLO ODEČÍST Z VYPOČTENÉ ČISTÉ ČÁSTKY NA ODSTUPNÉ
      ZÁLEŽÍ NA PROGRAMU, ALE UŽ JSEM ZJISTILA CHYBU I BEZ KONTROLY - ZAPLATILA JSEM ZAMĚSTNANCI O DEN VÍC NEMOCI. OPRAVILA JSEM TO TAKTO DALŠÍ MĚSÍC.

• 1. 2. 2006 16:15

AnonymníJiřinaH. (neregistrovaný)

To je ale rozdíl. Když si najdete chybu sama, můžete to tak udělat (odečíst z nemocenských ) a srovná se to samo i v pojištění. Ale jinak to je, když pan píše, že mu přeplatky již vyčíslila kontrola.
      Myslím,že odpověď na tento dotaz je již výše.

• 3. 2. 2006 12:07

Anonymní (neregistrovaný)

No rozdíl je snad jen v tom, že když je to zjištěno při kontrole, musí se oprava poslat na sociálku - jako vyjádření k protokolu ne?? Buď zvlášť na Přehled vyznačit - nebo částku zaslat zvlášť na účet PSSZ dle protokolu a poslat opět vyjádření - alespoň taková je moje zkušenost

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).