Re: přeplatek nemocenské dávky
JÁ BYCH TO ODEČETLA JAKO NEMOCENSKÉ MÍNUSEM, ABY SE TO PŘIPOČÍTALO I K ODVODU NA SP.
NEMOCENSKÁ JE VLASTNĚ JAKO "ČISTÁ MZDA", TAKŽE BY SE TO ZAMĚSTNANCI MĚLO ODEČÍST Z VYPOČTENÉ ČISTÉ ČÁSTKY NA ODSTUPNÉ
ZÁLEŽÍ NA PROGRAMU, ALE UŽ JSEM ZJISTILA CHYBU I BEZ KONTROLY - ZAPLATILA JSEM ZAMĚSTNANCI O DEN VÍC NEMOCI. OPRAVILA JSEM TO TAKTO DALŠÍ MĚSÍC.
To je ale rozdíl. Když si najdete chybu sama, můžete to tak udělat (odečíst z nemocenských ) a srovná se to samo i v pojištění. Ale jinak to je, když pan píše, že mu přeplatky již vyčíslila kontrola.
Myslím,že odpověď na tento dotaz je již výše.
No rozdíl je snad jen v tom, že když je to zjištěno při kontrole, musí se oprava poslat na sociálku - jako vyjádření k protokolu ne?? Buď zvlášť na Přehled vyznačit - nebo částku zaslat zvlášť na účet PSSZ dle protokolu a poslat opět vyjádření - alespoň taková je moje zkušenost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
31. 1. 2006 14:55
Vyplatil jsem nemocenské dávky a při kontrole z OSSZ mi určitá částka nebyla uznána. Problém je v tom, že nevím, zda mohu neuznané nemocenské dávky srazit. Problém je ještě v tom, že již žádnou mzdu nemají, pouze mám vyplatit odstupné. Takže z toho odstupného. Díky za rychlou odpověď.