Můžu pozdržet účetní odpisy?

• (neregistrovaný)

31. 1. 2006 14:56

Dobrý den,
    můžu pozdržet začátek účetního odpisování?
    Jde mi o to: koupili jsme majetek A, který je funkční a má nahradit dosavadní majetek B. Zatím ho nepoužíváme, majetek B budeme likvidovat.
    Já jsem chtěla majetek A nechat na 042 a zařadit ho až po likvidaci B, ale vedení nechce mít nic na pořízení majetku, ale zároveň ho ještě nechtějí ani účetně odpisovat... :-(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2006 15:05

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Můžu pozdržet účetní odpisy?
      Tak at si ho koupí, a dají doma do obývaku. Nevím, jak vy, ale já už jsem unavená z toho, jak vedení něco nechce. Nevím, kdo jim dal právo, stavět se nad zákon.

• 31. 1. 2006 18:11

Jana H (neregistrovaný)

Na FÚ mi bylo rěčeno, že odpisy se mohou kdykoli pozastavit a přerušit a že záleží na podnikateli který rok si odpisy zahájí.

• 1. 2. 2006 12:32

Crt (neregistrovaný)

To ale určitě mluvili o daňových odpisech....účetní nutno zahájit po uvedení do užívání, to znamená po převodu na účet 02...a odepisovat po předpokládanou dobu používání....majetek stárne (přinejmenším morálně) i když se nepoužívá...

• 1. 2. 2006 14:35

Dana (neregistrovaný)

Děkuji, je to také můj názor. Zatím jsem majetek dala na nulky, ale při auditu na to auditora upozorním a určitě mi ho vyhodí na 04 :-) Prostě jsem to dostala příkazem zařadit na 02... :-(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).