Pro paní JIŘKU,JIŘKU,JIŘKU.-)

• (neregistrovaný)

31. 1. 2006 15:14

Paní Jiřko prosím o radu.
    V současné době jsem na rodičovské dovolené. Mám 2 zaměstnavatele, jeden na HPP druhý na VPP. Chtěla bych se s firmou, kde jsem na VPP dohodnout na ukončení pracovního poměru.
    Vás jsem se chtěla zeptat, jak to bude u mě prakticky dál.
    Na základě pracovního poměru který trvá u první oganizace jsem na rodičovksé dovolené a pobírám RP.
    Když bych ukončila PP s tou druhou firmou, mohu jít na Úřad práce a žádat o podporu, když jsem na RD?
    Díky moc
    Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2006 16:08

Anonymní (neregistrovaný)

Re: pro paní JIŘKU,JIŘKU,JIŘKU.-)
      Nejsem paní Jiřka, ale nějak nechápu, proč chcete žádat o podporu, když máte ještě HPP, to chcete brát peníze jako na HPP a ještě podporu za VPP? Chápu, že teď berete jen rodičák, ale přece po ukončení RD nastupujete zpět do firmy - tedy tam kde máte HPP. To chcete, aby Vám ÚP hledal nový vedlejšák??
      Jinak myslím, že nemůžete pobírat obojí, jak rodičák tak podporu, pokud to bylo myšleno, že nebudete mít žádný pracovní poměr

• 31. 1. 2006 22:40

Jiřka (neregistrovaný)

Re: pro paní JIŘKU,JIŘKU,JIŘKU.-)
      Odpovím asi stejně jako anonym. Jestliže ukončíte VPP, pořád ještě budete mít zaměstnavatele, u kterého jste na rodičovské dovolené, takže Vás ani nemohou zaregistrovat na ÚP.Ale pokud byste neměla žádného zaměstnavatele, mohla byste se jít zaregistrovat i v době pobírání rodičovského příspěvku. Ale musela byste počítat s tím, že Vám bude nabízeno zaměstnání a Vy byste vhodné zaměstnání nesměla odmítnout.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).