Re: Spol. s r.o. - ručeni jednatele ????
S.r.o. ručí do výše svého majetku.
Jednatel společnost řídí, rozhoduje atd. Je zodpovědný za chod společnosti. Jak píšete, že by měl přijít na řadu jednatel a jeho soukromý majetek - to snad jen v případě, že by jednateli byl prokázán trestný čin.
Myslím, že to nemusí být jen trestný čin, ale např. uzavření nevýhodného obchodu, u kterého bylo od počátku jasné, že nevýhodným je. Pokud pak takový obchod povede např. ke konsursu, společnost bude např. bez majetku - tak pak lze sáhnout na majetek jednatele. Ale ještě jem neslyšela, že by k tomu došlo. Podle mě je těžko prokazatelné zavinění jednatelem :)
A co treba financni urad, nebo hygiena. V dnesni dobe se muze snadno stat, ze porusite, nevedome, nejake pravidlo a urad vas pokutuje. Pujdou pak po majetku jedntale? To je otazka... Myslim, ze je velmi dulezite chranit svuj majetek. Tato diskuze je velice zajimava a prinosna, nevite nekdo, zda se na podobna temata vede nekde skutecne odborna diskuze?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
31. 1. 2006 22:52
Pravě jsem četl članek o ručení jednatele ve spol. s r.o. Poradí mi někdo zkušený, zda jsem jej pochopil správně? Pokud budu mít např. dobře fungující s.r.o. s majetkem v hodnotě 500 000,-. Budu jednatelem a zaroveň společníkem. Přijde nějaký finanční problém, firma bude mít za povinnost zaplatit 1 000 000,-. Nebude schopna danou částku uhradit. Pak tedy přijde na řadu jednatel a jeho soukromý majetek. Jestli je tomu skutečně tak, pak si myslim, že by hodně jednatelů mělo být na pozoru. Aleš