Re: Daň z nemovitosti- přílohy
xxxxxxxxxxx
Dovolím si Vám "vlézt" do diskuze. Pokud podáváte přiznání k převodu daně z nemovitosti, tak bych s Vámi souhlasila ohledně těch příloh, případně i znaleckého posudku atd. .. a platí se z té ceny, která je vyšší, se vším bych souhlasila, ale .... Pokud podáváte přiznání k dani z nemovitosti, což pro rok 2006 mělo být do 31.ledna, pak postupujete podle výpisu z katastru, kde je označen druh pozemku, např. orná půda, vinice apod..... podle druhu si najdete odpovídající sazbu daně, která se ovšem může zvyšovat koeficientem podle počtu obyvatel příslušné obce. Cena půdy, která je základem daně u pozemků, je dána vyhláškou 613/1992 Sb., kterou se stanoví seznám KÚ s přiřazenými průměrnými cenami oozemků orné půdy, chmelnic..... Jinak, když si tady na fóru šupnete do šablon, najdete majetkové daně, velice dobře se mi vypracovalo právě přiznání k dani z nemovitosti, které jsem dávala až dnes - s křížkem po funusu. Hodně štěstí.
Kdo to nezná ať neradí. To co Vám tady píšou připadá v úvahu u daně z p ř e v o d u nemovitosti ale ne daň z nemovitosti. Žádné takové přílohy k tomu se nedávají. K přiznání je návod, daň u zemědělského pozemku se vypočítává v přiznání z průměrné ceny pozemků v daném katastru. Kdyby to byl pozemek " ostatní plocha" (manipulační) pak se platí 0.1 Kč za m2
xxxxxxxxxxxxxx
Pokud bychom to chtěli rozvádět ještě více dopodrobna, tak do ceny vstupuje koeficient, který navíc může upravovat (snižovat,zvyšovat) místní vyhláška.... a že se někdo spletl v termínu daň z převodu nemovitosti a daň z nemovitosti, .. nikdo není neomylný .. aspoň si všichni zopakujeme .. hlavně jsem chtěla podotknout, že ty průměrné základní ceny zem. pozemků, jsem sice našla ve Vyhl. 463/02 Sb, což doufám že je v pořádku přesto, že zákon o dani z nemovitosti se odvolává na vyhl. min.zem.613/92 Sb., protože ten se zase odvolává na §17 zák. o dani z nemovitosti... doufám, že mi nikdo nevynadá, spíš možná upozorní na to, co jsem přehlédla... fakt je, že tazatel možná toto vůbec nepotřebuje, druh pozemku v dotazu neuvedl.... přeji hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2006 13:51
Když prvním rokem budu podát na pozemek daň. přiznání na daň z nemovitosti, co vše mám k daňovému přiznání doložit? Jako např. výpis z katastru nem, kupní smlouvu ..( ověřené ?)
Akorát se obávám, že si nesprávně vyměřím daň. Podle kterých tabulek mám postupovat, nebo daň mi vyměří FÚ?