Import zboží - zajištění platby

• (neregistrovaný)

2. 2. 2006 10:30

Dobrý den,

mám nedávno založenou firmu a plánuji dovoz zboží ze zahraničí.
    Aby se mi vyplatil, je potřeba objednat zboží za 2-4 mil. Kč.
    Bohužel tolik peněz nemám.

Existují nějaké bankovní nástoje, nebo státní podpora, která by nábizela importní krátkodobé úvěry i pro malé podnikatele, hlavně začínající?

Klidně poraďte jiný nápad, řešení pro zajištění dovozu, nebo Vaše zkušenosti.
    Moc díky!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2006 10:49

Ilona (neregistrovaný)

Re: import zboží - zajištění platby
      s importem to bude asi tezsi - stat ma snahu podporovat spis export.... kazdopadne zkuste prolezt stranky Ceske exportni banky, Ceskomoravske zarucni a rozvojove banky, popr. bankovnich instituci - ty obcas take maji programy na podporu maleho a stredniho podnikani.... ja znam bohuzel jen bankovni nastroje, kdy si chcete napr. "pohlidat platbu" - ze vam odberatel zaplati;
      Nebo zkuste normalni kratkodobou pujcku... jako zacinajici podnikatel to asi nebudete mit jednoduche...

• 2. 2. 2006 11:08

Michal (neregistrovaný)

Moc díky za odpověď!
      Také jsem přemýšlel o produktu ČMZRB - Malý úvěr v programu Kredit do 2 mil., který je pro začínající podnikatele do 7-mi zdaňovacích období.
      Bohužel, zde se musí většina vypůjčených prostředků investovat do dlouhodobého majetku, hlavně nemovitostí, ale jen 40 % do nákupu zásob a provozní náklady .
      U jiných bank nevěřím s úspěšným jednáním v této věci...

• 2. 2. 2006 11:22

Ilona (neregistrovaný)

to vite, banky jsou komercni subjekty, tak do takoveho rizika (podpora maleho zacinajiciho podnikatele) asi nepujdou - nebo si ho nechaji poradne zaplatit...:-/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).