Re: ještě jednou MZD-pro anonyma
nestaci vykazat minimalni prijem - musite se dostat nad minimalni zaklad dane - 103.700,- (nebo 107.300.- - porad si to pletu, ale to lehce dohledate.... V zakone o dani z prijmu jsou vyjmenovany vyjimky, na ktere se MZD nevztahuje, zkuste si to precist, treba na vas bude neco pasovat..... jééé ted jsem si uvedomila, ze je tam asi odstavec o prijmu max. 15000, do ktereho se MZD nevztahuje - tak to jste tim myslela - minimalni prijem? Aha:-) Nojo, konec tydne, to ty zavity jsou uz udrene :-) Urcite se tam ale kouknete, mam pocit, ze je to tech 15.000,-
Děkuju moc, ale i když jsem to četla stokrát, myslím, že na živnostníka ve ztrátě nelze nic použít. Podle informací, které dosud mám, těch 15.000,- je hrubého za rok (nevím, je to pravda?), pak se nemusí podávat DP, to já mám víc, ale vysoké náklady.
Ztrátu z roku 2004, si můžete uplatnit,pouze pokuď jste v plusu v roce 2005 a to jen do výše skutečného základu daně, která je vyšší než minimální základ.Budete-li mít příjem vyšší než MZD, můžete si odečíst ztráty a ještě použít SZM. Je to hrůza já vím. Tak jako vy je na tom spousta podnikatelů, kterým dělám účetnictví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2006 12:13
Omlouvám se, vše pečlivě pročítám a stále nerozumím...Jsem na tom podobně, jako paní v diskusi z 31. 1., podnikám deset let, poslední dva roky jsem ve ztrátě (hodně jsem investovala a splácím dluhy), žijeme z manželova platu a ještě z něj platíme část mých závazků. Mám tomu rozumět tak, že pokud vykážu nějaký minimální příjem - jaký? - (seženu si dodatečně fakturu na mé služby 2005), zaplatím menší daň, než když vykážu skutečnou ztrátu a budu platit z minimálního základu daně? Asi jsem totální trotl, není z toho úniku? Radši odejít do lesů..