Ještě jednou MZD-pro anonyma

• (neregistrovaný)

2. 2. 2006 12:13

Omlouvám se, vše pečlivě pročítám a stále nerozumím...Jsem na tom podobně, jako paní v diskusi z 31. 1., podnikám deset let, poslední dva roky jsem ve ztrátě (hodně jsem investovala a splácím dluhy), žijeme z manželova platu a ještě z něj platíme část mých závazků. Mám tomu rozumět tak, že pokud vykážu nějaký minimální příjem - jaký? - (seženu si dodatečně fakturu na mé služby 2005), zaplatím menší daň, než když vykážu skutečnou ztrátu a budu platit z minimálního základu daně? Asi jsem totální trotl, není z toho úniku? Radši odejít do lesů..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2006 12:34

Ilona (neregistrovaný)

Re: ještě jednou MZD-pro anonyma
      nestaci vykazat minimalni prijem - musite se dostat nad minimalni zaklad dane - 103.700,- (nebo 107.300.- - porad si to pletu, ale to lehce dohledate.... V zakone o dani z prijmu jsou vyjmenovany vyjimky, na ktere se MZD nevztahuje, zkuste si to precist, treba na vas bude neco pasovat..... jééé ted jsem si uvedomila, ze je tam asi odstavec o prijmu max. 15000, do ktereho se MZD nevztahuje - tak to jste tim myslela - minimalni prijem? Aha:-) Nojo, konec tydne, to ty zavity jsou uz udrene :-) Urcite se tam ale kouknete, mam pocit, ze je to tech 15.000,-

• 2. 2. 2006 12:43

raksa (neregistrovaný)

Děkuju moc, ale i když jsem to četla stokrát, myslím, že na živnostníka ve ztrátě nelze nic použít. Podle informací, které dosud mám, těch 15.000,- je hrubého za rok (nevím, je to pravda?), pak se nemusí podávat DP, to já mám víc, ale vysoké náklady.

• 2. 2. 2006 12:59

raksa (neregistrovaný)

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
      Takže zase nic, je to na mašli, ještě jednou děkuju a zdravím všechny dobré duše, které se zoufalcům snaží poradit a pomoci!

• 2. 2. 2006 14:09

Jana H (neregistrovaný)

Ztrátu z roku 2004, si můžete uplatnit,pouze pokuď jste v plusu v roce 2005 a to jen do výše skutečného základu daně, která je vyšší než minimální základ.Budete-li mít příjem vyšší než MZD, můžete si odečíst ztráty a ještě použít SZM. Je to hrůza já vím. Tak jako vy je na tom spousta podnikatelů, kterým dělám účetnictví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).