Re: nepeněžní plnění
O nepeněžní příjem v podobě bezplatně poskytnutého občerstvení zvýšíte svůj příjem podle §7 a zaplatíte ZP a SP. Zároveň můžete uplatnit výdaj, pokud jste použil část těchto nepeněžních příjmů na nepeněžní výdaje výdaje související s Vaší výdělečnou činností, prokazujete-li výdaje. Občerstvení těžko (i když proč ne nějaké speciální?), ale například masáže a podobně si dokažu jaké výdaj představit. V daňovém přiznání se to objeví v položkách zvyšující/snižující základ daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
2. 2. 2006 16:11
Prosím o radu, jsem fotbalista.Sportovní klub,s kterým mám uzavřenou profesionální smlouvu mi platí odměny, které jsou pro mě příjmem dle § 7 odst.2b, a proto musím vést DE. Koncem roku mi klub naúčtuje nepeněžní plnění / za občerstvení, stravu atd./ dle § 3 odst.2. Kde se mi v DP toto nepeněžní plnění promítne? v příjmech dle §7, anebo se mi zvýši základ daně dle § 23. A jak to bude se ZP a SP ? Děkuji za radu.