Dobrý den, našla jsem v účetnictví, které jsem převzala po předchozí účetní, že zaměstanankyně (zřejmě díky nižším průměrům při čerpání dovolené) v některých měsících nedosáhly výše min. mzdy! Podotýkám, že jim byly vypláceny mzdy minimální. Jde sice o sem tam pár korun do min. mzdy, ale v jednom měsíci je to dokonce už 180. Tento problém se, bohužel, vyskytuje už v letech 2003,4,5. Co s tím mám dělat než mi na to FÚ, MSSZ, ZP a já nevím kdo ještě přijdou? Jak by jste tato nedopatření napravovali Vy? V rámci roku se to týká třeba 3,4 měsíců. Díky za radu Bára
2. 2. 2006 16:32
Dobrý den,
našla jsem v účetnictví, které jsem převzala po předchozí účetní, že zaměstanankyně (zřejmě díky nižším průměrům při čerpání dovolené) v některých měsících nedosáhly výše min. mzdy! Podotýkám, že jim byly vypláceny mzdy minimální. Jde sice o sem tam pár korun do min. mzdy, ale v jednom měsíci je to dokonce už 180. Tento problém se, bohužel, vyskytuje už v letech 2003,4,5.
Co s tím mám dělat než mi na to FÚ, MSSZ, ZP a já nevím kdo ještě přijdou?
Jak by jste tato nedopatření napravovali Vy? V rámci roku se to týká třeba 3,4 měsíců.
Díky za radu
Bára