Re: PC k podnikání
Výši Vaší případné daně z příjmů nelze předem stanovit. Počítejte ale s tím, že budete platit zdravotní pojištění a za určitých podmínek i důchodové pojištění. Jestli se obáváte, že by mohl finanční úřad přijít až k Vám domů a přehrabovat se ve Vašem počítači, tak buďte klidný.
Jako student snad platit zdravotní pojištění nemusím nebo se pletu? Procenta jsou pro bežné fyzické osoby a studenty stanoveny. K těm PC, to v takovém případě kontrola není možná nebo je to velice nepravděpodobné? Software používaný k podnikání se nemusí prokazovat. Děkuji za pomoc začátečníkovi, kdyžtak mail wer.to@centrum.cz
Jako za studenta nepodnikajícího za vás zp platí stát, v okamžiku kdy si začnete vydělávat musíte z výdělku platit obvyklé % ZP, nevstahuje se na vás pouze minimální odvod.
Kontrola je velice veli nepravděpodobná nikoliv nemožná.
Ano, souhlasím, asi kontrolují spíš na udání, ale snad ani ne finanční úřad, ale policie. Porušení autorských práv se asi trestá velmi tvrdě, když to je na podnikání, tak zvlášť. Ale mít dva počítače, tak bych řekl, že ten druhý nemusíte nikomu ukázat. Mám jeden a hotovo.
Do podnikání se může vložit, pokud nebyl koupen dříve než před rokem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
3. 2. 2006 20:05
Jsem student a chci si založit volnou živnost. Kolika procentní daň z přijmu budu platit a od jak vysokého přijmu se platí?
Prostředkem mého podnikání bude PC (tvorba softwaru),ale doma mám dva PC, musím někde uvést na kterém budu podikat? Jde mi o to jestli mi mohou zkontrolovat oba počítače, když na jednom mám nelegální software.