Re: CCS
Účtuji CCS už dost dlouho, u nás to chodí takto:
řidiči mi dávají účtenky CCS do knihy jízd, já si podle toho můžu zkontrolovat jednotlivá čerpání se zápisy v knize jízd a s fakturou. Nekopíruji si je, takže stejně po roce vyblednou...
Pokud někdo zapomene, nedělám z toho žádný velký problém, když má správně zapsáno čerpání v knize jízd.
Pak jsou takoví řidiči (viz můj šéf), kteří účtenky neschovávají a píšou knihu jízd až podle faktury od CCS (ale aspoň jsem dokázala to, že všichni si knihu jízd píšou...).
Nevidím to tak jednoznačně. Daňový doklad vám musí dát ty benzinové stanice, kde čerpáte benzín, ty vám poskytují zdanitelné plnění a na základě jejich dokladů můžete nárokovat odpočet DPH. Vím, že CCS faktury jsou pěkně udělané a je snadné udělat odpočet DPH přímo z nich :-) ale je potřeba to doložit = přiložit doklady o čerpání k faktuře CCS. Firma CCS jistě nemá oprávnění vystavovat daňové doklady za benzinové čerpací stanice, které s ní mají smlouvu...
Pokud máte někdo jiný názor, ráda si ho přečtu.
>>>>>>>Stačí jako
>>>>>>>podklad pouze faktura stažená z CCS, nebo musím mít i
>>>>>>>účtenky od řidičů? Děkuji.
>>>>Nevidím to tak jednoznačně. Daňový doklad vám musí
>>>>dát
>>>>ty benzinové stanice, kde čerpáte benzín, ty vám
>>>>poskytují zdanitelné plnění a na základě jejich
>>>>dokladů
>>>>můžete nárokovat odpočet DPH. Vím, že CCS faktury
>>>>jsou
>>>>pěkně udělané a je snadné udělat odpočet DPH přímo z
>>>>nich :-) ale je potřeba to doložit = přiložit doklady
>>>>o
>>>>čerpání k faktuře CCS. Firma CCS jistě nemá oprávnění
>>>>vystavovat daňové doklady za benzinové čerpací
>>>>stanice,
>>>>které s ní mají smlouvu...
>>>>Pokud máte někdo jiný názor, ráda si ho přečtu.
>>>
>>>**CCS , které vystavují daň. doklad, můžou mít někdy
>>>i
>>>chybu, protože se stane, že se všechno správně z ČS
>>>nestahne. vy by jste to pak taky nemusela mít dobře.
>>>Takže radši i ty paragony z ČS.
>>Ježiš,to mi ani neříkejte, od té doby,co máme CCS,tak
>>mi nikdo žádné účtenky nedává.Myslela jsem,že když je
>>na faktuře od CCS uskutečnění zdanitelného plnění,tak
>>není potřeba účtenek.Měla jsem za to,že je vpodstatě
>>přefakturace.????
Přefakturace to není, CCS "jen" vybírá peníze pro ty čerpací stanice, ale zdanitelné plnění uskutečnňují ty ČS, nikoliv CCS. Takže jedině ČS mohou vystavit řádný daňový doklad. Firma CCS na svých fakturách jen uvádí rekapitulaci, za co si z Vašeho účtu strhává peníze. Je to jejich dobrá vůle navíc, že to tam dává i s rozpisem DPH, podle mého by stačila jen ta rekapitulace datum - místo nákupu - celková částka.
Ono to jako daňový doklad se všemi náležitostmi skutečně vypadá. Ale tady je třeba řešit, KDO poskytuje ta zdanitelná plnění? Přece ty čerpací stanice. Takže buď musíte mít doklady od těch čerpacích stanic, nebo musí mít firma CCS s těmi všemi čerpacími stanicemi platnou smlouvu, že za ně může vystavovat daňové doklady, a ta smlouva by měla být někde k nahlédnutí pro všechny, kdo využívají služeb CCS.
x
ČS maji smlouvy s CCS ,teď ale nevím jestli na vyst.fa,ale stejně si musíte zkontrolovat jednotlivé
odběry na daň.doklady,které vám dá ČS.Někdy se opravdu stane,
že obsluha udělá chybu v platbě nebo se jim stahnou špatně data.
Pak by jste si neuplatnila určitý nákup.Je pravda, že na to ČS většinou přijdou a reklamují to u CCS a CCS vám pošlou buď dodatek fa nebo dobropis.
Firma CCS na svých fakturách jen uvádí
>>>>>>rekapitulaci, za co si z Vašeho účtu strhává peníze.
>>>>>>Je to jejich dobrá vůle navíc, že to tam dává i s
>>>>>>rozpisem DPH, podle mého by stačila jen ta
>>>>>>rekapitulace
>>>>>>datum - místo nákupu - celková částka.
>>>>>Když je to rekapitulace,proč tam je UZP?Jako dobrá
>>>>>vůle se mi to nezdá.Nemám teď možnost tam
>>>>>nahlédnout,tak
>>>>>si nejsem jistá,ale tuším,že je to souhrný daňový
>>>>>doklad se všemi náležitostmi.
>>>>
>>>>Ono to jako daňový doklad se všemi náležitostmi
>>>>skutečně vypadá. Ale tady je třeba řešit, KDO
>>>>poskytuje ta
>>>>zdanitelná plnění? Přece ty čerpací stanice. Takže
>>>>buď
>>>>musíte mít doklady od těch čerpacích stanic, nebo
>>>>musí
>>>>mít firma CCS s těmi všemi čerpacími stanicemi
>>>>platnou
>>>>smlouvu, že za ně může vystavovat daňové doklady, a
>>>>ta
>>>>smlouva by měla být někde k nahlédnutí pro všechny,
>>>>kdo využívají služeb CCS.
>>>V tom případě nahlédneme do smluv a uvidíme.
>>
>>Prosím, až něco zjistíte, napište to sem na business
>>center. Určitě by to zajímalo víc lidí než jen mě :-)
>>Já teď u žádného klienta CCS karty nemám, takže nemám
>>kam kouknout.
>x
>ČS maji smlouvy s CCS ,teď ale nevím jestli na
>vyst.fa,ale stejně si musíte zkontrolovat jednotlivé
>odběry na daň.doklady,které vám dá ČS.Někdy se opravdu
>stane,
>že obsluha udělá chybu v platbě nebo se jim stahnou
>špatně data.
>Pak by jste si neuplatnila určitý nákup.Je pravda, že
>na to ČS většinou přijdou a reklamují to u CCS a CCS
>vám pošlou buď dodatek fa nebo dobropis.
Na fa od CCS stojí:doklad jménem dodavatele zpracovala CCS na základě údajů poskytnutých prodávajícím.Za správnost údajů uvedených na DD odpovídá prodávající podle par. 26 odst.5 zákona 353/2003 Sb.
Tak já mám na fa něco trochu jiného:
"Daňové doklady jsou vystavovány jako souhrnné daňové doklady v souladu s §26 odst.2 zákona č.235/2004, o dani z přidané hodnoty. Součástí souhrnného daňového dokladu je příloha s rozpisem jednotlivých nákupů. Příloha je v souladu s všeobecnými obchodními podmínkami uložena na www.ccs.cz."
Vůbec nemám nikde uveden §26/5 Zák.o DPH a nevyplývá mi z faktury, že by CCS neuskutečnilo zdanitelné plnění.
V rozpisu jednotlivých nákupů je: "*=daňový doklad na zboží/službu vydává obchodní místo" a už jsem měla hvězdičkou označenou položku za mytí auta a tato položka nebyla zahrnuta v DPH na faktuře (řidič dostal zvlášť paragon-daňový doklad). A ani účtenka, kterou dostane řidič při zaplacení CCS kartou, nesplňuje náležitosti daňového dokladu (v hlavičce je např. CCS a.s., CS Urhineves).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 2. 2006 9:36
Začínám účtovat karty CCS. Stačí mi k vyúčtování jako podklad pouze faktura stažená z CCS, nebo musím mít i účtenky od řidičů? Děkuji.