Re:Pro taky Lenku
Ráda Vás vidím Jašo!
Mou trpělivostí? A já myslím, že žádnou nemám.
Re: Rekap.pro "paušálníky"-chápu dobře?
Dík. Lenči,koukám,že jste taky tady..Právě hloubáním nad příspěvky,jsem narazila na Vaši cukrárnu,rotopedy a pod...Takže máte již tenhle kolotoč taky za sebou(takovýhle případ OSVČ) a v poho?Já mám právě takové tři,ale navíc mám obce a jim nadříz.kraj se svými "hlášeními a výkazy"a OSVČ,který má přechod z DE na PÚ od 1.1.2006 (další element na makovici..Jinak jsem normálně zaměstnaná (taky účto,ale zas PO,a.s.-inventury,závěrka),takže jak jsem zmínila jednou k příspěvku p.Evy,(mim.její snaha stmelit a pomoct lidem,kteří řeší přechodem na PÚ,je fakt neocenitelná), už se těším na ty staleté duby a střiky v blázinci..
Re: Just recht!
Jo,jo,jo!!Radši by člověk v tomhle období hrál pimprlata...nebo fakt k té lopatě (nepodceňuju tím manuální práci) ale s čistou hlavou.No, nic,půjdu na ty přiznání lesníků,truhlářů..ať to mám z krku,pak půjdu pořizovat zas něco do poč.stavů,příp.kouknu na statistiku za r.2005 ve stavebnictví.Mějte se a držte se,to množení pomíjím.(nehrály by mi účetní strany..!)Apropos,Leni,máte u mně kus dorta za radu..Poznamenávám si i příspěvek anonymouse o doplatku silniční daně.
Lenko dejte, ať už máte ten metrák :-))) Ale vážně, zasloužíte si odměnu za to, jak tady s elánem a humorem odpovídáte :-)
Jašo také občas pročítám starší diskuze, to je lepší, než červená knihovna, že :-)? Dneska jste dobré, holky, to člověku zvedne náladu, díky :-)))J.F.
Jůů,dostala jsem Vás!!.Ty přísp.nejni špatné číst pořádně,takže radši sachr než podíly z tržeb?Nu dobrá,až pojedete na Malorcu kol jihoč.luhů a hájů,ozvěte se.Néchce se mi dělat,chci přijít na jiné myšlénky (včera to bylo do noci,teď odešla moje 17letá dcera "pubo pubo obecný" venčit psucha a muž honí termíny na stavbě..dám kafe a chvíli ještě poserfuju)
Re: Rekap.pro "paušálníky"-chápu dobře?
Když chcete nepřítele, tak si ho mějte.
Odkud berete tu jistotu, že budete nezdaňované příjmy (úpravy dle §23/8 v předchozím roce) zahrnovat do vyměřovacího základu pro SP a ZP? Z příslušných zákonů? Nebo "jedna paní povídala"?
Kolik lidí na tomto fóru bere tyto názory za skutečnost, aniž by se přesvědčili o zákonném znění.
Anonyme,pokračujte...
prosím, anonyme, dokončete názor,pokud máte kromě citace zákona o DzP,pokyny k vyplnění přehledu,což máme asi všichni a logického úsudku (ten v zákonech nenajdeme ani jeden) další potvrzení a důkaz či vyvrácení toho,že se úpravy dle výše citovaného paragrafu týkají či netýkají přehledů(jako důkazu o "výdělečné" činnosti poplatníka a z nich vypočt.pojistné odvody),DOPLŇTE JEJ,prosím.Myslím to vážně, nemám zájem se vůbec přít,jenom zjistit,jak to má být správně,s čím jsou spokojeny zainteresované instituce a co je v pořádku i pro poplatníka.
Re: Anonyme,pokračujte...
Věřím,pokud to nebyl placák do vody,měl by se o svůj názor nebo tedy vyjádření OSSZ či ZP podělit.Jinak to vypadá i z jeho strany jako: "jedna paní povídala...,že teda ty úpravy příjmů do přehledů jóó"..vy myslíte že nééé?To se pletete..a prd!
Nestojím o žádné hádky, ani o citace paragrafů,jen se mi zdá,že někdo to řeší tak,někdo opačně a vše je v cajku..zatím.Vždyť při vyplňování přehledů máte jasně psáno o údajích OSVČ "výdělečných",je snad dodanění pohledávek výdělkem OSVČ?
Jak říkám,tohle dělám teď poprvé,doufám teda,že jste si stejným prošly i vy,Jani F,Lenko či Jašo a vůči institucím to bylo v pořádku.
.
>>**********************
>>To se nedočkáte. Vyjádřila jsem se k tomu níže, tady
>>nezasahuji, aby neměl anonym příležitost odvádět řeč
>>od
>>tématu, protože argumenty nemá. Dávno by je byl
>>použil. J.F.
>>**********************
>Věřím,pokud to nebyl placák do vody,měl by se o svůj
>názor nebo tedy vyjádření OSSZ či ZP podělit.Jinak to
>vypadá i z jeho strany jako: "jedna paní povídala...,že
>teda ty úpravy příjmů do přehledů jóó"..vy myslíte že
>nééé?To se pletete..a prd!
>Nestojím o žádné hádky, ani o citace paragrafů,jen se
>mi zdá,že někdo to řeší tak,někdo opačně a vše je v
>cajku..zatím.Vždyť při vyplňování přehledů máte jasně
>psáno o údajích OSVČ "výdělečných",je snad dodanění
>pohledávek výdělkem OSVČ?
>Jak říkám,tohle dělám teď poprvé,doufám teda,že jste
>si stejným prošly i vy,Jani F,Lenko či Jašo a vůči
>institucím to bylo v pořádku.
Já jsem si tím prošla když jsme končili a jsem si 100% jistá.
Můžu říct, že jsem rozpoutala takovou debatu mezi úřady,
že pokud by to mělo být špatně, tak je tu mám na kontrole.
Je fakt, že jsem pak četla článek, že tím státu unikají peníze a že by se to mělo změnit. Ale tyto zákony již nesleduju.
Ale J.F. nejspíš ano.
Co jsem loni našla vypíšu a můžete si to zkontrolovat.
ZDP - jedná se o úpravu daně
Soc. a zdr. poj - výše poj. se vypočte z příjmů po odečtení výdajů
Správa daní a poplatků - FÚ zdr. a soc. pojišťovnám na jejich žádost sdělí výši příjmů a výdajů
Pokud by FÚ pojišťovnám řekl kolik máte pohledávek a závazků, porušil by tento zákon. To jsem psala i na finanční ředitelství a odpověděli mi, že se tím budou zabývat. Protože FÚ hlásil vše.
No ale jak to vyřešili nenapsali. Pokud by nahlásili naše pohledávky na zdr. a soc. poj. tak by tu okamžitě byli, protože jsme prodávali funkční podnik (manžel šel do předč. důchodu) a dali jsme jim rok na úhradu. Takže ty pohledávky nebyly malé.
Takže sedněte a hledejte. Já mám všechny písemnosti založené
a jsem v pohodě.
Ještě chci dodat, abyste se nedivili, že na FÚ vám cpou staré přehledy na opravu. Ono jim totiž jde o peníze. Pokud byste věděli
že stačí položit na úřad složenku s vašim účtem a zvyšuje se vám zůstatek, taky by jich tam bylo dost. Někdy je dobré poddané držet v nevědomosti. Není vám divné, že na různých stránkách poučují jak na %, ale nikde nepíší o přehledech. Jen plaťte buď daňovým poradcům nebo pojišťovnám!!!
Přeji dobrou noc.
Re: Dobrá práce, Jašo :-)
Jašo to co jste k tomu problému dodala je moc zajímavé a otevřelo mi to oči - máte pravdu s tím všeobecným mlčením úřadů a špatným informováním veřejnosti. Nebyl by přece takový problém, aby i řadové pracovnice příslušných institucí měly jasné pokyny, ale pravdu se dozvíte až když žádáte písemně oficiální stanovisko... Odvedla jste opravdu kus záslužné práce s těmi přehledy, může vás to hřát u srdce a za sebe píšu, že jsem vám moc vděčná.
Jen nemáte pravdu v tom, že to dál sleduju - vůbec ne :-) Spoléhám na slib Vladimíra 2, že až bude mít nějaké argumenty, tak se tady s nimi objeví pod svým pravým jménem :-) J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 2. 2006 12:06
Jelikož je na tomto foru i na Sagitu spousta příspěvků ohledně tohoto tématu,někdy dost vzrušujících,a potřebuji také trochu ujasnit,je to možné takhle zrekapitulovat?
DE,záměr uplatnění výdajů paušálem v r.2005=dodatečné přiznání za r.2004(zvýšení zákl.daně na příloze č.1,ř.105 o neuhrazené pohledávky,stav skladu a pod., a naopak snížení na příl.č.1,ř.106 o neuhraz.závazky..přičemž vyúčtování pojistného SP,ZP,silniční daně za r.2004,hrazeno v r.2005 NENÍ závazek,či pohledávka,které by se v přiznání zohledňovaly).Přehledy za r.2004 se němění,nejedná se o příjem,výdej OSVČ,jen o daňové úpravy.(jsem zmatena příspěvkem Anonymouse níže..)V r.2005 tedy paušál,příjmy za r.2005(bez skut.příjmů z "dodaněných pohledávek"),procentuální výdaje,ale v přehledech pro r.2005 zvýšit příjem o tyto pohl.uhrazenév r.2005.Pohledávky neuhrazené k 31.12.2005 se už "nedodaňují",v DAP jsou skutečné příjmy.Chápu dobře? Vím,že je těch dotazů a odpovědí spousta, ale každý si tím někdy musí projít,co?Byla jsem ve vyhledávači ("přehledy,paušál") a zrovna vloni tady probíhala vzrušující diskuse...Jana F,Jaša,V2 a pod....Dík za pomoc, "tentokrát jsem v tom já".