Dobrý den, měla bych, prosím Vás, dotaz: Podnikatel (neplátce) si chce objednat zboží z Polska od plátce. Prosím, jaký to bude mít na nás dopad. Vím, že existují nějaké limity, a ty když překročíme, stáváme se automaticky plátci DPH. Zajímalo by mě: 1) Pokavaď budeme odebírat zboží, jaká daň se na nás vztahuje, zda jen ta polská nebo to má dopad i u nás na DPH (aby nám něco FÚ nedoměřil) 2) Jaký limit je pro Polsko
Jde mi o to, aby se na nás nevztahovalo dvojí zdanění v Polsku a u nás v ČR. Vím, že pokud bychom byli plátci a dodavatel také plátce, pak je to osvobozeno od DPH.
Re: pořízení zboží z Polska pro neplátce
1) polský dodavatel vám dodá zboží včetně polské dph 2) limit hodnoty pořízeného zboží je 326000 Kč za kalendářní rok
4. 2. 2006 17:08
Dobrý den,
měla bych, prosím Vás, dotaz:
Podnikatel (neplátce) si chce objednat zboží z Polska od plátce.
Prosím, jaký to bude mít na nás dopad.
Vím, že existují nějaké limity, a ty když překročíme, stáváme se automaticky plátci DPH.
Zajímalo by mě:
1) Pokavaď budeme odebírat zboží, jaká daň se na nás vztahuje, zda jen ta polská nebo to má dopad i u nás na DPH (aby nám něco FÚ nedoměřil)
2) Jaký limit je pro Polsko
Jde mi o to, aby se na nás nevztahovalo dvojí zdanění v Polsku a u nás v ČR.
Vím, že pokud bychom byli plátci a dodavatel také plátce, pak je to osvobozeno od DPH.
Mnohokrát děkuji Veronika
PROSÍM, STRAŠNĚ TO SPĚCHÁ