DD, měl bych prosím 3 otázky : 1) OSVČ - pojišťovací poradce - jakou výši lze uplatnit za zdaňovací období 2005 - 40%? 2) někde jsem četl, že pokud to takto udělám, musím podat ještě dodatečné DP za rok 2004? (upltňoval jsem normálně skutečné výdaje) - pokud je to pravda prosím o konkrétní vysvětlení - tomu opravdu nerozumím :-( 3) pokud paušál použiju - jak je to se zálohami na OSSZ a ZP? - jsou navíc, nebo s nimy nepočítám? Díky moc za odpověď :-)
Re: paušální náklady
1) za rok 2005 paušální výdaje 50% /neřemeslná živnost/. 2) Jestli byly na konci r. 2004 zásoby, pohledávky,závazky, tak podat dodatečné daň. přiznání,/ uvést v tabulce E/ a dodanit. 3)zálohy i doplatky pojistného jsou navíc k paušálu.
Díky moc - opravdu 50 % ? - kde to prosím najdu napsané? p.s.: pohledávky ani závazky nebyly - jen odpis PC - co s tím? a ještě můžu přičíst i silniční daň, nebo ta je už v paušálu?
S PC už nedělejte nic, silnička je v paušálu a rozmyslete si, jestli jí chcete v 2006 vůbec platit. Vždyť za pojištěnými můžete jezdit autobusem nebo na kole.
Díky moc - jo a to kolo by bylo super, ale vadí mi když mi do ksichtu šlehá kravata a ten oblek je také potom trochu cítit něčím jiným, než by měl :-)))
4. 2. 2006 18:44
DD, měl bych prosím 3 otázky :
1) OSVČ - pojišťovací poradce - jakou výši lze uplatnit za zdaňovací období 2005 - 40%?
2) někde jsem četl, že pokud to takto udělám, musím podat ještě dodatečné DP za rok 2004? (upltňoval jsem normálně skutečné výdaje) - pokud je to pravda prosím o konkrétní vysvětlení - tomu opravdu nerozumím :-(
3) pokud paušál použiju - jak je to se zálohami na OSSZ a ZP? - jsou navíc, nebo s nimy nepočítám?
Díky moc za odpověď :-)