Re: p.Eva-příspěvek níže(zatracený paušá
>>p.Evo, zdravím Vás,a prosím o upřesnění ..V příspěvku
>>"jak to tedy je" jste odpovídala na srovnání
>>pohledávek u DE při přechodu na pauš.výdaje.Pokud tedy
>>přejde
>>poplatník na uplatňování výdajů paušálem v
>>r.2005,musí
>>podat dodat.přiznání (pominu přehledy,to se řeší
>>pořád
>>a jinde..) za r.2004,kde upraví ZD o
>>neuhr.pohledávky.Dobrá, v r.2005 tedy podá DAP s
>>pauš.výdaji,s
>>"odečtením "pohledávek v minul.roce zdaněných, a
>>pohledávek k
>>31.12.2005 neuhrazených už si nevšímá,ty uvede v DAP
>>za r.2005 jako neuhrazené pohl. a zdaní až v
>>r.2006??Prosím,prosím,smutně koukám...už troubnu..
>
>přesně tak, přehledy za 2004 zůstanou patrně stejné,
>protože z příspěvku vyplívá že budete upravovat pouze
>základ daně..
Nejde mi ani tak o přehledy, ale o pohledávky neuhrazené na konci r.2005,kdy mám už výdaje paušálem.Ale jinak dík za odpověď
pohl. za 2005 se zdaňují až jsou uhrazeny, v dap za 2005 si odečte pohl. které dodanil za 2004
Všem vám děkuju, ale jak říkám, nejde už mi o ty pohledávky na konci r.2004 "dodaněné", ale o pohledávky nové,vzniklé v r.2005, do k.roku 2005 ...Jestli,když přejdu na paušál,tak tyhle prostě vykazuju v tabulce DE, a dodaním až pak, pokud přeruším,ukončím a pod....
Myslím, že jsem pochopila oč vám jde. Je vám divné, že se zabýváte neuhrazenými pohledávkami v roce 2004 (uhrazeny v r.05) a že se nezabýváte tím samým o rok později....
Jde o to, že měníte způsob uplatnění nákladů - přecházíte z klasického uplatnění nákladů na procentuelní náklady. No a to musíte při této změně (i případně při přechodu z DE na PÚ) na základě zákona o DPř upravit základ daně (tj. r.2004). Nyní už za rok 2005 takovéto zásahy neděláte, protože neměníte už nic.... Takže nezaplacené pohledávky si daníte až v roce,kdy byly uhrazeny...
Re: DÍKY,DÍKY M.Š....
Tááák,došlo k propojení myslí..Moc díky, přesně o tohle mi šlo,protože v podstatě i v tom "dodanění" (hlavně u DE) nevidím moc logiky, akorát je to přelívačka a riziko na penále s dodatečným...Takže snad už konečně můžu dodělat přiznání..To blaho se toho zbavit! Hezký den a fujtajbl vespolek..
Re: DÍKY,DÍKY M.Š....
není zač, jsem ráda, že jsem pochopila, co míníte dotazem a že jsem vám aspoň trošku pomohla.Většinou si totiž píši o pomoc já. Ale protože se zabývám teď taky dodatečným přiznáním a nedávno jsem musela někoho přesvědčovat a dokazovat mu, že je povinen dodanit, tak jsem si to musela "naštudovat", včetně vašeho dotazu... A nehledejte v zákonech logiku... :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 2. 2006 11:49
p.Evo, zdravím Vás,a prosím o upřesnění ..V příspěvku "jak to tedy je" jste odpovídala na srovnání pohledávek u DE při přechodu na pauš.výdaje.Pokud tedy přejde poplatník na uplatňování výdajů paušálem v r.2005,musí podat dodat.přiznání (pominu přehledy,to se řeší pořád a jinde..) za r.2004,kde upraví ZD o neuhr.pohledávky.Dobrá, v r.2005 tedy podá DAP s pauš.výdaji,s "odečtením "pohledávek v minul.roce zdaněných, a pohledávek k 31.12.2005 neuhrazených už si nevšímá,ty uvede v DAP za r.2005 jako neuhrazené pohl. a zdaní až v r.2006??Prosím,prosím,smutně koukám...už troubnu..