Počet dnů dovolená (mateřská, rodičovská

• (neregistrovaný)

5. 2. 2006 16:07

Dobrý den,
    v roce 2005 jsem od 1.1. do 11.7. byla na mateřské dovolené, od 12.7. do konce roku jsem byla na rodičovské dovolené. Můžete mi poradit, jaký mám národ na dovolenou na zotavenou? (normální roční výměra ve firmě je 20 dnů). Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2006 16:29

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Počet dnů dovolená (mateřská, rodičo
      Podle mě máte nárok na 10 dnů dovolené - pouze za dobu mateřské dovolené. Ale o dovolenou jste měla požádat po skončení MD a měla vám být proplacena v měsíci červenci 2005. Nevím jestli jste tím, že jste o dovolenou nepožádala neztratila nárok.

• 5. 2. 2006 16:43

Lesi (neregistrovaný)

Já už před sebou nemám loňský kalendář, ale tak odhadem:
      na MD jste byla déle jak 60 dní, vznikl vám tedy nárok na celou výměru dovolené - tedy na 20 dní. Pokud byste si o ni požádala tak, abyste ji mohla vyčerpat bezprostředně po skončení mateřské dovolené, nebyla by vám pokrácena.

Protože jste si nepožádala, tak se vám na konci roku pokrátila o neodpracované dny. Jak píšu, nemám u sebe loňský kalendář, takže teď jenom odhaduju - zameškaných směn bylo cca 120-125, tedy dovolená se pokrátila o 1-2/12 (poprvé se krátí po 100 neodpracovaných směnách o 1/12, pak za každých dalších 22 neodpracovaných směn o další 1/12).

ovšem pokud si dovolenou nevyčerpáte do konce letošního roku, tak vám propadne a nárok na ni ztratíte. Proplácet se ze zákona nesmí, povolit přerušení rodičovské dovolené a vyčerpání dovolené na zotravenou vám zaměstnavatel nemusí umožnit.

• 6. 2. 2006 11:37

AnonymníJiřinaH. (neregistrovaný)

Lesi, kdyby měli nárok 25 dnů, tak se může v jejím případě(RD) proplatit jen těch 5 dnů až v lednu 2007, je to tak ? (výklad Špundová)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).