Re: Dotaz ohledně sociálních dávek
pokud je tak dlouhodobě nezaměstnaná,znamená to,že dostává doplatek sociálních dávek do život.minima na počet osob v její domácnosti - co si vydělá, musí na sociálku nahlásit a oni ji o to sníží sociální dávky....přivýdělek při evidenci na úřadu práce má prý motivovat lidi pracovat,já to vidím jinak...
Re: Dotaz ohledně sociálních dávek
Právě že mě se to zdá taky hodně demotivující, navíc když Škromach vymyslel "speciální program" pro regiony s velkou nezaměstnaností (v mém případě okr. Hodonín). Zdá se mi to taky podivné a po konzultaci s OSSZ a zjištěním které zákony toto ukládají se mi to vůbec nezdá. v daných zákonech jsem nic podobného nenašel.Tak nevím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 2. 2006 12:10
Dobrý den, moje přítelkyně je dlouhodobě nezaměstnaná (cca 14 měsíců). Teď si našla přívídělek v jedné firmě, má na to smlouvu, na ÚP je to nahlášeno, ale teď jí na sociálce řekli, že o výši příjmu z přívidělku jí budou zkráceny příspěvky sociálního zabezpečení. Může mi k tomu prosím někdo říct něco bližšího. Děkuji.