Re: Používání služebního vozidla
Netuším do jaké míry musí vlastnit licenci. Každopádně se jedná o člověka, který denně jezdí do zaměstnání a nyní hledá společníka na cestování. Požaduje ovšem po něm platbu za každou uskutečněnou jízdu. Přestože používání služebních vozidel pro soukromé účely určitě upravuje směrnice firmy, není asi počítáno s tím, že vozidlo bude sloužit jako prostředek k dalšímu zisku. V tomto opravdu tápu a chtěla bych nějakým způsobem vysvětlit, zda je to možné. Děkuji.
*** Zkuste trošku přiblížit, oč Vám vlastně jde. Z pozice koho se ptáte? A že "vozidlo bude sloužit k dalšímu zisku..." - čí zisk to bude? Jde Vám o nějaké legální zdanění toho zisku? ...***
Kamarádka zjistila, že zaměstnanec jejich firmy si podal inzerát, ve kterém hledá spolucestujícího na cesty do zaměstnání s tím, že tento mu za každou cestu zaplatí určitý poplatek. Pokud budeme uvažovat, že budou další dva až tři, poplatek se násobí. Chtěla jsem jen vědět, jestli je toto možné u služebního vozu (u soukromého to chápu) a jak by se vše vyvíjelo např. v případě doravní nehody. Pokud se týká legálního zdanění, mám dojem, že tady se vůbec nejedná o příjmy připravené k danění. Děkuji.
ja tedy nevim, ale nekde jsem slysela, ze do sluzebniho auta se NESMI brat cizi lidi - v pripade nehody by pak pojistovne firma nic nezaplatila, takze je to v zajmu firmy .... btw. kamaradka jednou takhle vzala 2 stopare, oni ji ukladli auto (sluzebni) a byl to pr.... jako hrom - pojistovna nechtela nic zaplatit, jo a navic nebyla na SC, tak to mozna bylo i proto.... ale ona cesta do prace take neni SC, ze?
Jsem téhož názoru. Spíš mám dojem, že někdo má hodně a potřebuje mít ještě víc. Tak proč by neměl vydělávat ještě na firemním autě? Teď jde jen o ty lidi, kteří na tohle skočí a při případném průšvihu si následky ponesou sami. Pochybuji, že dotyčný se zájemcům pochlubí, že se jedná o služební vůz a on jim ke všemu ještě účtuje cestovné.
Ty, ktere poveze, zadne nasledky nest nebudou, ti naopak budou radi, ze se svezli pekne v teplicku v aute a mozna i usetrili....
Nasledky ponese ten vas ridic a samozrejme vy (spolecnost).... urcite bych mu to zakazala, v pripade, ze by pokracoval dal, tak bych mu dala poruseni pracovni kazne...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
6. 2. 2006 14:25
Prosím o informaci, týkající se využívání služebního vozidla. Nemůžeme se dohodnout, zda zaměstnanec, který používá služební vozidlo k cestě do práce, může vozit také cizí osoby za úplatu. Podotýkám, že netuším, zda se jedná o auto referentské nebo manažerské.
Děkuji.