Přechod z DE na výdaje %

• (neregistrovaný)

8. 2. 2006 11:25

Omlouvám se předem. Zřejmě to tu bylo již mnohokrát zodpovězeno, ale nějak mi nejdou najít ucelené informace. Proto si dovoluji požádat o info co všechno konkrétně uvádím do dodatečného daňového přiznání za rok 2004.
    ???? Zvyšuji o pohledávky a zásoby ???????
    ???? Snižuji o závazky ????????
    Jsem zmaten. Děkuji Jan

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 2. 2006 13:08

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Přechod z DE na výdaje %
      Vyplníte tabulku E - úpravy dle §23. Zvýšíte pohledávky a zásoby, snížíte závazky. Vyjde Vám daň, kterou odvedete FÚ.
      Do dodatečného DP uvádíte jen změny, stará čísla z řádného DP se tam neobjeví.

• 8. 2. 2006 13:24

Helena (neregistrovaný)

V dodatečném DP na daň z příjmů se vyplňují všechno, nikoli jen rozdíly!!!! Rozdíly oproti řádnému uvedete jen v 5. oddíle, kde se vypočte rozdíl na dani nebo na ztráte oproti řádnému DP

• 8. 2. 2006 13:54

Nějak jsem nepojal důvod a hlavně PROČ. Vždyť se zde také jedná o PŘÍJMY a VÝDAJE. Nějak mi to hlava nebere. Pochopili jste to ???

• 8. 2. 2006 14:32

Pokud jste uplatňoval skutečné výdaje, pak tyto výdaje za rok 2004 se týkaly i pohledávek k 31.12.2004 (nakoupil a zaplatil jste za zboží, následně zboží prodal a evidoval pohledávku za prodané zboží, jelikož k 31.12.2004 nebyla VFA za zboží uhrazena) Pokud by jste neupravil základ daně za rok 2004, pak by jste výdaje uplatnil 2x = 1x skutečné v r. 2004 a 1x v roce 2005 paušálem z úhrad za služby (z úhrady pohledávky za zboží by jste navíc uplatnil %) uskutečněné v r. 2004. Proto se pohledávky a závazky k 31.12.2004 zahrnou do základu daně pro rok 2004 a v roce 2005 pak již základ daně nebudou ovlivňovat. Příjmy za tyto pohledávky uhrazené v r. 2005 budou nedaňové a výdaje již nebudete evidovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).