Re: Přechod z DE na výdaje %
Nějak jsem nepojal důvod a hlavně PROČ. Vždyť se zde také jedná o PŘÍJMY a VÝDAJE. Nějak mi to hlava nebere. Pochopili jste to ???
Re: Přechod z DE na výdaje %
Pokud jste uplatňoval skutečné výdaje, pak tyto výdaje za rok 2004 se týkaly i pohledávek k 31.12.2004 (nakoupil a zaplatil jste za zboží, následně zboží prodal a evidoval pohledávku za prodané zboží, jelikož k 31.12.2004 nebyla VFA za zboží uhrazena) Pokud by jste neupravil základ daně za rok 2004, pak by jste výdaje uplatnil 2x = 1x skutečné v r. 2004 a 1x v roce 2005 paušálem z úhrad za služby (z úhrady pohledávky za zboží by jste navíc uplatnil %) uskutečněné v r. 2004. Proto se pohledávky a závazky k 31.12.2004 zahrnou do základu daně pro rok 2004 a v roce 2005 pak již základ daně nebudou ovlivňovat. Příjmy za tyto pohledávky uhrazené v r. 2005 budou nedaňové a výdaje již nebudete evidovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2006 11:25
Omlouvám se předem. Zřejmě to tu bylo již mnohokrát zodpovězeno, ale nějak mi nejdou najít ucelené informace. Proto si dovoluji požádat o info co všechno konkrétně uvádím do dodatečného daňového přiznání za rok 2004.
???? Zvyšuji o pohledávky a zásoby ???????
???? Snižuji o závazky ????????
Jsem zmaten. Děkuji Jan