3 auta | rok -nutno danit? dekuji

• (neregistrovaný)

9. 2. 2006 10:03

Zdarvim vsechny, moc bych chtel pozadat o radu, lonsky rok jsem koupil a nasledne prodal tri auta, nikoliv za ucelem zisku. Jedno nevyhovovalo, druhe melo neskutecne mnoho zavad a treti obdobne. Nejsem zadny podnikavec s auty, presto me zajima, zda jsem povinnen danit rozdily, ktere vznikly pro prodeji aut. Vzdy se mi podarilo prodat s malym ziskem, nevim nyni, ale jak mam postupovat pri zdaneni, pokud tedy vubec mam co danit. dekuji za odpoved

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2006 10:19

SD (neregistrovaný)

Re: 3 auta | rok -nutno danit? dekuji
      zákon o dani z příjmu par.4
      c)
      příjmy z prodeje movitých věcí. Osvobození se nevztahuje na příjmy z prodeje motorových vozidel, letadel a lodí, nepřesahuje-li doba mezi nabytím a prodejem dobu jednoho roku. Osvobození se nevztahuje rovněž na příjmy z prodeje movitých věcí, včetně příjmů z prodeje movitých věcí uvedených v odstavci 1 písm. g), pokud jsou nebo byly zahrnuty do obchodního majetku pro výkon podnikatelské a jiné samostatné výdělečné činnosti poplatníka, a to do pěti let od jejich vyřazení z obchodního majetku,

Musíte podat vlastní daňové přiznání i kdyby jste z tohoto prodeje měl ztrátu.
      Policie má ze zákona povinnost upozorňovat finanční úřady na všechny prodeje do 1 roku. Vyhnete se problémům a penalizaci.

• 9. 2. 2006 10:20

SD (neregistrovaný)

Re: 3 auta |i-doplnění
      daníte v par. 10 a můžete si uplatnit jen skutečně prokázané náklady

• 9. 2. 2006 10:20

Anonymní (neregistrovaný)

Re: 3 auta | rok -nutno danit? dekuji
      Samozřejmě, že se to daní - par. 10

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).