Re: zvláštní sazba daně
Tak a teď "babo raď". Já si myslím také do roku 2006, ale, kdo to upřesní? Prosím všechny o radu.
PROSÍM,PROSÍM - stále si pročítám §38d a stále se do toho více zamotávám - srážku je povinen provést plátce daně při výplatě,poukázání nebo připsání úhrady ve prospěch poplatníka - práci na DOPP provedl v prosinci,odměnu dostal v lednu a daň byla odvedena také v lednu - jak se to zapíše do tiskopisu?Zjistila jsem více názorů,ale nejednotných /i z FÚ/ - jestli k tomu může něco napsat i p. Jiřka. Děkuji.
Poučení k formuláři
Sloupec 1 - uveďte celkovou částku daňové povinnosti, která měla být v souladu s ustanovením § 38d odstavců 1, 2 a 8 zákona v příslušném měsíci sražena. Součástí celkové částky ve sloupci 1 může být dodatečně sražená daň z příjmů ze závislé činnosti a z funkčních požitků jen týká-li se období, za které je podáváno vyúčtování. Dodatečně sražená daň za předchozí období se uvede ve sloupci 4.
Sloupec 2 - uveďte částku daně, která byla v měsíci sražena.
Sloupec 3 - uveďte částku daně (z celkové částky ve sloupci 1), která měla být odvedena nejpozději do termínu pro podání daňového přiznání v průběhu zdaňovacího období (podle § 38d odst. 3 věty druhé zákona), spadá-li tento termín do období, za které je předkládáno vyúčtování.
Podle mého názoru 2005
vyplňuji to už několik let a nebyl problém
ten kdo napsal 2006, ať se ozve, proč si to u DOPP z 12/05 myslí
Poučení k formuláři
Sloupec 1 - uveďte celkovou částku daňové povinnosti, která měla být v souladu s ustanovením § 38d odstavců 1, 2 a 8 zákona v příslušném měsíci sražena. Součástí celkové částky ve sloupci 1 může být dodatečně sražená daň z příjmů ze závislé činnosti a z funkčních požitků jen týká-li se období, za které je podáváno vyúčtování. Dodatečně sražená daň za předchozí období se uvede ve sloupci 4.
Sloupec 2 - uveďte částku daně, která byla v měsíci sražena.
Sloupec 3 - uveďte částku daně (z celkové částky ve sloupci 1), která měla být odvedena nejpozději do termínu pro podání daňového přiznání v průběhu zdaňovacího období (podle § 38d odst. 3 věty druhé zákona), spadá-li tento termín do období, za které je předkládáno vyúčtování.
-pokud dohoda OPP v prosinci-pak do 2005
Čtu až teď, kdy už máte odpověď z FÚ. Chtěla jsem vám napsat leden, protože jsem měla stejný případ + případy,kdy mi banka napsala špatný účet, platba se vrátila a já to platila o měsíc později. Po hovoru z FÚ jsem zjistila, že jim prostě dám do Přehledu, co dostali v tom roce a v tom měsíci a jsou spokojení (pokud jde o ty posunuté platby díky bance).V poslední platbu jste odeslala v lednu, tak není co řešít
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
9. 2. 2006 11:39
Potřebovala bych poradit s vyúčtování daně srážkou a to konkrétně s vyplněním tiskopisu:
Srážková daň z DOPP za měsíc 12/05 -DOPP vyplacená v lednu 06 a daň také odvedená v lednu 06 - uvede se do vyúčtování daně za rok 2005 nebo až v roce 2007 - leden? Prosím, poraďte mi, vyplňuji poprvé. Děkuji.