Re: ELDP-starobní důchodce znova.PROSÍM
Nemarodil, ale to neřešíme. Jde mi čistě o to, zda při opravě eldp uvést vym. základ za období 1.10-20.12. nebo 1. 10. - 31.12.
Říkali, že jsem na toto období už eldp psát nemusela, ale už jsem ho poslala a teď po mně chtěji opravu. Zřejmě ho nemůžou prostě jen vyhodit, když vlastně neni potřeba....
>rok 2005 se nezapočátává - příjmy-do důchodu. Jedině
>co by mohli chtít, jestli nemarodil.
Re: ELDP-starobní důchodce znova.PROSÍM
---
Nevím, proč by se měl ELDP opravovat, když je dobře. Také doposílám zbytek a ještě se mi nestalo, aby si z PSSZ stěžovali a chtěli po mě opravu. Když jste měla ELDP do 30.9. vyplněn a přikládala jste ho k žádosti o SD, tak dopošlete od 1.10. do 20.12. VZ samozřejmě jen do 20.12. pokud má skutečně SD od 21.12. Od 21.12. má asi novou smlouvu a VZ již nikoho nezajímá. Výdělky v roce, kdy jde zaměstnanec do důchodu již nejsou rozhodné, ale doba pojištění se započte. Předpokládají, že 3 měsíce řádně odchodí do práce, ale mohlo by se stát, že si požádá o neplacené volno na celý měsíc a doba pojištění by se mu nepočítala. Také nevím, kde je písemně uvedeno, že nemáte vést ELDP až do konce PP při uplatnění žádosti o důchod. Zaměstnanec si může požádat o ČID, který nedostane a také vyhotovíte další ELDP od následujícího dne po dni uzavření. Asi bych se hádala a chtěla písemné sdělení, z jakého důvodu se má ELDP opravit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 2. 2006 8:41
Zopakuji problém, jinak níže byste našli celý dotaz.
Zaměstnanci jsme ukončili pp k 20.12. 2005, protože se stal starobním důchodcem. Nový pp má tedy od 21. 12.. OSSZ si vyžádala ELDP k 30.9.2005, to jsme odeslali. Jak by správně měl vypadat zbytek eldp? Nyní jsem řešila se sociálkou, kde mi řekli, že bych měla použít kód 52 a doplnit eldp do toho 20.12., ale zopakovali my výši příjmu, kterou bych tam měla uvést, ale to bylo včetně mzdy, která je na ten nový pp. Jak je to tedy správně? Moc vás prosím o radu, příliš se v tom neorientuju. Děkuji