Re: Daň ze mzdy
>>Máme zaměstnance ,kterému Kooperativa doplácí
>>mzdu.Tento zaměstnanec podepsal prohlášení na slevy u
>>této
>>organizace.Já pokud mu budu dělat mzdu mu tedy slevy
>>na
>>poplatníka i na ČID uplatňovat nebudu,ale co
>>potřebuji
>>vědět jakou daň ze mzdy tento měsíc mám použít.Jestli
>>podle tabulek nově 12%, 15% a nebo 20%.Známá účetní
>>mi
>>řekla že mohu klidně 15% protože mu Kooperativa udělá
>>příští rok vyúčtování a tomu zaměstnanci se to pak
>>srovná.Prosím někoho o odpověď , neboť musím dnes
>>dělat
>>výplaty a potřebovala bych to nutně vědět.Děkuji
>>předem
>---
>Ten človíček u Vás nepodepsal a neuplatňuje. Daň pak
>vyjde na 15
> nebo na 20, podle jeho příjmu (včetně pojistného do
>5000, nad 5000Kč u Vás).
>---Chápu dobře když mu teď hrubý příjem vychází 9369Kč tak mu mám strhnout 20%.Dík ještě jednou za odpověď.
Re: Daň ze mzdy
Nemůže podepsat u Kooperativy ,sice je pltácem daně, ale nejedná se o závislou činnost, ale o výplatu plnění náhrady.
Pokud je renta nebo náhrada vyšší než 5000, srážejí mu zálohovou daň.Nebude-li mít podepsané u Vás prohlášení, budete danit podle toho(jak píšete).Povinnosti podat si přiznání se stejně nevyhne, bude-li mít současně zálohové daně u obou plátců.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 2. 2006 10:36
Máme zaměstnance ,kterému Kooperativa doplácí mzdu.Tento zaměstnanec podepsal prohlášení na slevy u této organizace.Já pokud mu budu dělat mzdu mu tedy slevy na poplatníka i na ČID uplatňovat nebudu,ale co potřebuji vědět jakou daň ze mzdy tento měsíc mám použít.Jestli podle tabulek nově 12%, 15% a nebo 20%.Známá účetní mi řekla že mohu klidně 15% protože mu Kooperativa udělá příští rok vyúčtování a tomu zaměstnanci se to pak srovná.Prosím někoho o odpověď , neboť musím dnes dělat výplaty a potřebovala bych to nutně vědět.Děkuji předem