Faktura elektronickou formou

• (neregistrovaný)

10. 2. 2006 13:09

Prosím mohl by mi někdo objasnit situaci ohledně faktur zasílaných elektronickou fornou. Dodavatelé ze zahraničí nám posílají faktury v elektronické podobě. Účtárna je stále vyžaduje v písemné podobě - poštou. Lze faktury zaslané v elektronické podobě dát do účetnictví?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 2. 2006 13:11

Ilona (neregistrovaný)

Re: Faktura elektronickou formou
      jelikoz na fakture uz nemusi byt razitko ani podpis, tak proc ne?
      Nam chodi ze zahranici sice faktury postou, ale nejsou ani podepsane ani orazitkovane, takze kdyz je dobre vytisknete, tak je rozdil minimalni, pokud vubec nejaky je.

• 10. 2. 2006 13:28

Dana (neregistrovaný)

Razítko a podpis to už je opravdu dávno pryč, telecom, plynárenské společnosti sice fa posílají, ale toto nebylo uvedeno snad nikdy. Elektronicky nám chodí doklady za internet apod., nezbývá než účtovat podle nich a na nás je pak obhájit průkaznost účetního dokladu. Náležitosti účetního dokladu, které máte právo vyžadovat jsou uvedeny v §11 zákona o účetnictví, daňového dokladu pak najdete v zákoně o DPH par.28

• 10. 2. 2006 13:32

Dana (neregistrovaný)

Ještě upřesňuji ten účetní doklad si z té faktury uděláte doplněním potřebných údajů. Fa musí splňovat náležitosti hlavně daňového dokladu.

• 11. 2. 2006 12:04

Jana (neregistrovaný)

Techniku považuji za přínos do účetnictví, ale je fakt, že když nemám přístup k mejlu podnikatele a on to zapomene vytisknout a dát mi to na stůl, jsem na mrtvici zejména z bankovních výpisů, kdy on už po 3 dnech neví, co to vlastně platil...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).