Dobrý den, vlastním rodinný dům, který chci pronajmout. Před pronájmem bych chtěla provést výměnu starých, dřevěných oken za plastová a také dům zateplit a natřít fasádní barvou. Výměnu oken považuji za opravu - daňově uznatelný náklad (nebudu měnit velikost oken). Můj první dotaz: V případě, že bych provedla v jednom kalendářním roce technické zhodnocení (zateplení jedné strany rodinného domu vč. nátěru fasádní barvou) v hodnotě do 40.000,-Kč, bylo by možné toto TZ vykázat přímo v daňově uznatelných nákladech? Někde jsem četla, že TZ v hodnotě do 40.000,-Kč za zdaňovací období může jít přímo do nákladů. Druhý dotaz: Může mi někdo poradit, jak se počítají odpisy z rodinného domu v hodnotě 2 mil. Kč? O jakou odpis. skupinu se jedná a jaká bude, prosím, výše odpisů? Děkuji mnohokrát za odpověď
13. 2. 2006 8:42
Dobrý den,
vlastním rodinný dům, který chci pronajmout. Před pronájmem bych chtěla provést výměnu starých, dřevěných oken za plastová a také dům zateplit a natřít fasádní barvou. Výměnu oken považuji za opravu - daňově uznatelný náklad (nebudu měnit velikost oken). Můj první dotaz: V případě, že bych provedla v jednom kalendářním roce technické zhodnocení (zateplení jedné strany rodinného domu vč. nátěru fasádní barvou) v hodnotě do 40.000,-Kč, bylo by možné toto TZ vykázat přímo v daňově uznatelných nákladech? Někde jsem četla, že TZ v hodnotě do 40.000,-Kč za zdaňovací období může jít přímo do nákladů.
Druhý dotaz: Může mi někdo poradit, jak se počítají odpisy z rodinného domu v hodnotě 2 mil. Kč? O jakou odpis. skupinu se jedná a jaká bude, prosím, výše odpisů? Děkuji mnohokrát za odpověď