Re: Exekuce-výpočet
Předpokládám že exekuce = výživné ve výši 5000,-. Vzhledem k tomu že se jedná o exekuci na výživné nemůžou se děti v jejichž prospěch je exekuce započíst jako vyživované osoby.
Jeho nezabavitelná částka je 2741 + 3x1105 = 6056,-
(12359 -6056) : 3 = 2101,-
Ve prospěch předností pohledávky a to výživné je se zabaví 2.třetina + 1.třetina, tj. 4202,-
Z čisté mzdy 12359Kč bych strhla 4,202,-kč. Každý měsíc může mít jinou čistou mzdu, takže doporučuji každý měsíc znova přepočítat.
ˇ
Omlouvám se, špatně jsem napsala. Má soudem stanovené výživné na dítě z prvního manželství ve výši 5.000,-Kč měsíčně.
A dále má exekuci 2/3. Momentálně znovu ženatý a dvě děti.
Mě vychazí z ČM 12.359 - 5000(výživné) -4202(2/3exekuce) a k výplatě pouze 3.157,-Kč. Ale zdá se mi to moc málo k výplatě. Tak nevím zda postupuji správně.
Jestli má výživné stanovené soudem a platí ho dobrovolně, počítá se mu dítě z prvního manželství jako vyživovaná. Rozhodně ale NEMUŽETE z jeho čisté mzdy odčíst výživné a pak počítat z toho co mu zbyde. Bude to obdobné jak jsem popsala nahoře ale započtete mu nezabavitelnou částku i na dítě z 1.manželství.
Nezabavitelná část mzdy = 2.741 + 4x1105 = 7.161,-kč
12359 - 7161= 5198,- tuto částku rozdělíte na 3části
1./3 1732,-
2./3 1732,-
3.3 1734,-
Strhnout mu může 1. a 2./třetinu, podle toho zda se jedná o přednostní nebo nepředností pohledávku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
13. 2. 2006 10:25
Dobrý den,
mám tu exekuci u zaměstnance a stanovení výše výživného 5.000,-Kč měsíčně.
Počítám to dokolečka a nemůžu se dopočítat. Prosím tedy někoho o cenou radu.
Po rozvodu má stanovou výši výživného 5000,-Kč. Je znovu ženatý a má další dvě děti. Neuplatňuje na ně slevu na dani. Má exekuční příkaz k provedení exekuce srážkami ze mzdy. Pro přednostní pohledávky sráží platce mzdy dvě třetiny. Čistá mzda 12.359,-Kč
Mockrát děkuji