Re: Nájem a služby za kancelář.
Jde o provozování živnosti v provozovně, § 17 živ.zákona. Podnikatel je povinen nahlásit ŽÚ zahájení a ukončení provozování živnosti v provozovně nejméně 3 dny předem. Utíkejte to dodatečně splnit, jinak Vám hrozí od ˇŽÚ postih.
Bez nahlášení provozovny nemůžete uplatňovat nic, ostatní podrobnosti Vám snad doplní odborníci z účetnictví a daní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
13. 2. 2006 12:01
Jsem živnostník a podnikám v oboru projektování. Na ŽL mám uvedenou adresu sídla firmy své trvalé bydliště. Od ledna 2006 mám pronajatou kancelář, kde platím nájem, služby, telefon a samozřejmě jsem si tuto kancelář musela vybavit. Adresu této kanceláře nemám hlášenou na Živnostenském úřadu. Musím nahlásit?Mphu i bez nahlášení uplatňovat všechny náležitosti? Do kanceláře jezdím denně svým soukromým vozidlem.