Re: neziskové organizace prosím spěchá
Tuto knihu jsem scháněla,nechávala jsem si ji objednat, ale bezúspěšně.Tak jsem prakticky tam kde jsem byla.
Kdyby mi někdo dokázal poradit jak účtovat dary a granty a jak s výdajema spojenýma s určitýma akcema.Nevím jestli to bude na stejném principu jako v jedn.účetnictví (přímé náklady) a zvlášť reklamy?Jak je to potom se zdaněním?
Scháněla jsem i účetní program,ale zatím mám Demo verzi OKsystému,ale moc se mi nezamlouvá jsem zvyklá na jiný druh programu,můžete mi prosím poradit jestli s tím máte zkušenost.
Děkuji
Knížka od paní Růžičkové toto všechno celkem vysvětluje.Ani moc nestála. Jinak sama autorka přiznává, že účtování v neziskových organizacích a vůbec zdanění je složitější. Já sama začínám a plácám se v tom taky. Jinak dar není předmětem daně, protože se přiznává daň darovací. Jako přímé náklady související s reklamou lze naúčtovat pouze náklady spojené s pořízením či zhotovením reklamy. Pokud děláte do sportu a jste členy ČSTV, tak dávají k dispozici celkem slušný program a zdarma.
Problém pro mě je vůbec tuto knihu sehnat.
Se zdaněním by to prakt.mělo být stejné jako když se vadlo jed.účetnictví teoret.bych to zvládla, ale prakt.je to horší.Co jsem pochopila mělo by se vést dvojí účet.na dvě střediska Hlavní a Hospodářská činnost a ke konci toto sloučit.Jen nevím jak to v praxi.dělat.Bohužel není to sport.odvětví, ale sdružení dětí a mládeže takže nikdo žádný program zadarmo nedá.Tak pořád pátrám po slušném cenově dostupném programu.
Přiznávám že se v tom asi plácáme dvě.
Děkuji Káťa
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 2. 2006 10:08
Dobrý den, může mi prosím někdo poradit s účtováním neziskových organizací, jak přejít na vedení pod.účetnictví a jaké účty používat. Scháním nějakou literaturu, ale zatím bezúspěšně.
Děkuji Káťa