Re: Dovoz zbozi z USA a DPH
Na poště vyplnit JCD, kde uvedete Vaše údaje jako plátce DPH, to slouží jako daňový doklad, na základě kterého si DPH znárokujete (předpokládám, že zboží bude určeno pro podnikání). A jaké doklady potřebujete? Hlavně fakturu. Případně si zavolejte na poštu.
Re: Pro Lilien
Lilien prosím mohla byste to ještě doplnit? To, co jste popsala, je postup, kdy DPH vyměřuje celní úřad, tomu se DPH platí a potom ho vrací FÚ?
Ptám se proto, že používám postup jiný - jako doklad mám JSD, kde je základ daně a DPH si sama vypočítám. Tu částku potom uvedu na ř.260+340 = vstup i výstup současně. J.F.
Re: Pro Lilien
Plátce DPH samozřejmě používá postup, který uvádíte Vy. Jenže celní pošta netuší, že zásilka je určena pro plátce DPH. Otázka je, jestli bude nutné zaplatit DPH přímo na této celní poště při převzetí zásilky, nebo jim bude stačit údaj o tom, že se jedná o plátce DPH, který si DPH vyměří v daňovém přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 2. 2006 10:35
Dobry den,
Prisel mi na postu balik s USA a byla mi na zbozi v zasilce celnim uradem vymerena DPH (Clo je 0,-). Zbozi bylo objednano z e-shopu pres internet. Jsem platce. Jak mam postupovat, abych si DPH mohl odecist? Nechci balik vyzvedavat a zaplatit DPH drive nez budu mit jasno, jake doklady k odpoctu potrebuji.
Prosim poradte prakticky postup.
Dekuji.