Re: program premiér
Přešli jsme na tento program od počátku nového roku.
Vše mám navedené ,k 31.12.2005 mám v evidenci zálohy a to:
jednu zálohu přijatou -zaplacenou od odběratele ,
a druhou jsme zaplatili dodavateli ten vede účetnictví .
Kvůli evidence bych je měla nějakým způsobem zaevidovat.
Vše bude proúčtováno až v letošním roce.
Jak si je mám zaevidovat v novém programu ,vlastně jsem přijala peníze a vydala v roce 2005 .Mám si založit zvláštní řadu dokladů?
Dále by mě zajímalo,když obdržím zálohovou fakturu (není v plné výši ceny za dílo),kterou následně zaplatím a obdržím potvrzerní o přijaté platbě .Jak účtuji v tomto programu?
Zálohu je jasné dokladová řada přijatá záloha,zaplatím bankou.Posléze obdržím od dodavatele potvrzení o přijaté platbě DD.
Jak toto prúčtuji?
V programu co sme měli doteď nebyl problém.
Díky za radu Marcelo
Re: program premiér
V globálních předvolbách si nastavte aktuální účetní rok 2005 to samé v uživatelských. Založte si v tomto roku dokladovou řadu přijatých i vydaných faktur( každou zvlášť,pokud jste ty zálohy přijali a vydali jen na základě přjmu peněz do banky nebo pokladny tak tyto dokladové řady nemusíte zakládat a stačí jen založit dokl. řadu banky nebo pokladny a úhrady tam zaznamenat). Pak si založte dokl. řadu banka( nebo pokladna záleží jakým způsobem jste ty zálohy přijali). Potom - dodavatelé - zálohové listy a tam si dejte tu přijatou zálohovou fakturu běžným způsobem jak to budete dělat letos když Vám nějaká přijde.Následně do banky ( nebo pokladny) zaevidujte její úhradu se skutečným datumem úhrady v roce 2005. To samé udělejte s zalohovou fakturou vydanou. Až Vám přijde letos vyúčtování tak klasicky pořídíte přijatou fakturu a v poli položka je políčko "poskytnutá záloha" kde doplníte částku, která Vám byla zaplacena a vyjde Vám doplatek. Až tento doplatek zaplatíte tak si zkontroujte částky zaúčtované v peněžním deníku. Důležité je mít stejný kód operace jak na zál. fa v loňském roce tak u položky poskytnutá záloha na vyúčtovací faktuře aby se to dobře zapsalo do peněžního deníku např. pokud jste zaplatili zálohu na materiál tak musí být u všech kód 31.U vydané faktury bude postupovat obdobně. zkuste to a když bude nějaký problém tak se ozvěte na e-mail: prochazkova@adatisk.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
14. 2. 2006 19:48
Účtuje někdo v programu premiér?
Potřebovala bych poradit.Týká se DE.
Děkuji.
Pavla
email:pavlina.u@centrum.cz