Program premiér

• (neregistrovaný)

14. 2. 2006 19:48

Účtuje někdo v programu premiér?
    Potřebovala bych poradit.Týká se DE.
    Děkuji.
    Pavla
    email:pavlina.u@centrum.cz

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 2. 2006 12:20

Marcela (neregistrovaný)

Re: program premiér
      Já účtuji a jsem s ním navýsost spokojená. Účtuji sice PU, ale napište konkrétně o co jde a já se Vám na to podívám. Marcela

• 15. 2. 2006 16:33

pavla (neregistrovaný)

Přešli jsme na tento program od počátku nového roku.
      Vše mám navedené ,k 31.12.2005 mám v evidenci zálohy a to:
      jednu zálohu přijatou -zaplacenou od odběratele ,
      a druhou jsme zaplatili dodavateli ten vede účetnictví .
      Kvůli evidence bych je měla nějakým způsobem zaevidovat.
      Vše bude proúčtováno až v letošním roce.
      Jak si je mám zaevidovat v novém programu ,vlastně jsem přijala peníze a vydala v roce 2005 .Mám si založit zvláštní řadu dokladů?
      Dále by mě zajímalo,když obdržím zálohovou fakturu (není v plné výši ceny za dílo),kterou následně zaplatím a obdržím potvrzerní o přijaté platbě .Jak účtuji v tomto programu?
      Zálohu je jasné dokladová řada přijatá záloha,zaplatím bankou.Posléze obdržím od dodavatele potvrzení o přijaté platbě DD.
      Jak toto prúčtuji?
      V programu co sme měli doteď nebyl problém.
      Díky za radu Marcelo

• 16. 2. 2006 9:04

Marcela (neregistrovaný)

V globálních předvolbách si nastavte aktuální účetní rok 2005 to samé v uživatelských. Založte si v tomto roku dokladovou řadu přijatých i vydaných faktur( každou zvlášť,pokud jste ty zálohy přijali a vydali jen na základě přjmu peněz do banky nebo pokladny tak tyto dokladové řady nemusíte zakládat a stačí jen založit dokl. řadu banky nebo pokladny a úhrady tam zaznamenat). Pak si založte dokl. řadu banka( nebo pokladna záleží jakým způsobem jste ty zálohy přijali). Potom - dodavatelé - zálohové listy a tam si dejte tu přijatou zálohovou fakturu běžným způsobem jak to budete dělat letos když Vám nějaká přijde.Následně do banky ( nebo pokladny) zaevidujte její úhradu se skutečným datumem úhrady v roce 2005. To samé udělejte s zalohovou fakturou vydanou. Až Vám přijde letos vyúčtování tak klasicky pořídíte přijatou fakturu a v poli položka je políčko "poskytnutá záloha" kde doplníte částku, která Vám byla zaplacena a vyjde Vám doplatek. Až tento doplatek zaplatíte tak si zkontroujte částky zaúčtované v peněžním deníku. Důležité je mít stejný kód operace jak na zál. fa v loňském roce tak u položky poskytnutá záloha na vyúčtovací faktuře aby se to dobře zapsalo do peněžního deníku např. pokud jste zaplatili zálohu na materiál tak musí být u všech kód 31.U vydané faktury bude postupovat obdobně. zkuste to a když bude nějaký problém tak se ozvěte na e-mail: prochazkova@adatisk.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).