Re: SOS-mzdy !!!
to je to,co jsme se tady již jednou dohadovali-úřady vezmou doporučený katalog prací, tam je práce vaší prodavačky např.v 2.tar.stupni a napaří pokutu,že nemůžete v 1. tedy na úrovni min.mzdy...to že to většinou všichni dělají neznamená,že občas někdo nebude mít smůlu..sankcí jsou určitě pokuty a ty jsou od insp.práce vysoké...lepší je přeřadit je do druhého stupně-doplatit leden...čid se hlásil vždy na jen na ossz - na pr.úřad se hlásí,pokud jej zahrnujete do podílu zaměstnanců se zdr.postižením..to ale jen firmy nad 25 zaměstnanců..
Re: SOS-mzdy !!!
Drtivá většina podnikatelů, že to dělá??? Těžko.
Dělám mzdy cca 20 firem (1-20 zaměstnanců) a vždycky zatřiďujeme podle katalogu. Jakmile se změní tarify v jednotlivých třídách, přistupujeme ke změnám, aby skutečné zařazení zaměstnance odpovídalo.
Prodavačka v jedničce jednoznačně být nemůže.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 2. 2006 11:59
Prosím poraďte:
mám prodejnu potravin a zaměstnávám 3 prodavačky (jednu částečně invalidní). Shodou okolností (výpočet průměru pro pracák) jsem byla nucena se spojit s nově fungujícím oblastním inspektorátem práce. Tam mi řekli, že moje prodavačky nesmím odměňovat min. mzdou 44,76 na hod., to se jedná o 1.tarifní stupeň (Nařízení vlády 333/1993), ale min.mzdou 8 230,-měs (48,60/hod). Zkrácení u inv.důchodce musí být sjednané v pracovní smlouvě. Až do teď jsem prodavačky platila 44,76 - mám mzdy opravovat. Jaké sankce mi v tomto případě hrozí? Vím, že drtivá většina podnikatelů, které znám, své zaměstnance neplatí podle tarifů. Co s tím?
Díky.