Re: Co dělat?
mzda za prosinec - to bylo ještě sdružení - takže bych napsala na všechny společníky,že mají ještě dluh ze sdružení...dala výpověď pro nevyplacení mzdy vč.2 měsíční náhrady (podobné jako odstupné),doručila současnému majiteli a protože ta výpověď je okamžitá,okamžitě bych zůstala doma...pokud nebudou společníci reagovat a ani majitel, tak ji pohrozte,že se obrátíte na soud a na soukromého exekutora a že ty peníze z nich všech dostanete...jinak vám nemohu nic jiného poradit než ukončit a odejít na úřad práce event.nem.dávky...ať máte aspoň z něčeho žít, že by jste měla výhled nějaké práce s tím,že dostanete mzdu...to si musíte sama rozmyslet...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 2. 2006 9:51
17.10.05 jsem nastoupila do začínající firmy - do sdružení společníků. Za říjen a za listopad 2005 jsem mzdu dostala ve výplatní den. 1.1.2006 se ale sdružení rozpadlo a mě zaměstnal ten společník, který si firmu převedl na svoje jméno. Mzdu za prosinec jsem ještě nedostala celou a tu nynější - za leden 06 - dostanu kdo ví kdy. Navíc po částech, kdy každý díl činí maximálně 2.000 Kč. Musím taky přece platit náklady na domácnost. Už nevím, co dělat, abych mzdu dostala celou a v termínu. Argumenty, jako je pracovní smlouva, krajský soud, nadávky ani hádky nepomáhají. Dnes mi bylo dokonce řečeno, že šéf vydělává v podstatě jen na mě. Jsem jeho jediný zaměstnanec - musel počítat s tím, že když mě ve firmě nechá, bude muset platit mzdové náklady... Sháním si jinou práci, ale všichni víme, jak to v dnešní době chodí. Poraďte mi někdo, prosím, jak z něho ty peníze dostat "vcelku" a včas.
Díky.