Re: Leasing - SKOFIN
Daňový doklad na zálohu od prodejce vám asi moc nepomůže - zaplatíte zálohu prodejci, ale ten ji poške Škofinu, takže by vám musel vystavit doklad na zálohu a vzápětí dobropis. DPH si uplatníte na základě splátkového kalendáře od Škofinu, to je nejjednodušší cesta.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
16. 2. 2006 11:19
Dobrý den,
řeším zaúčtování leasingu u Škofinu a jsem z toho trochu zmatená, mohli byste mi, prosím, poradit?
V 12/05 jsme uhradili prodejci vozu zálohu ve výši Kč 223 880,-, na tuto zálohu jsme neobdrželi dańový doklad, DPH jsme si tedy neuplatnili.
Pak jsme ve 12/05 obdrželi daňový dolad od prodejce, odběratel je ŠKOFIN a konečný příjemce my, kde je vypsána celková hodnota vozu a rozpočtené DPH a z úhrady odečtena záloha celkem.
Mám si tuto fakturu zahrnout celou do účetnictví a uplatnit už nyní celý nárok na DPH, i když budeme platit měsíční leasingovou splátku a tam je to DPH rozpočítáno také? Zdá se mi to zvláštní, jsem zvyklá u leasingu si uplatňovat DPH každý měsíc a na první zálohu dostat daňový doklad...
Nebo mám trvat na daňovém dokladu na zálohu od prodejce kvůli uplatnění DPH ze zapl.zálohy? Já si myslím, že prodejce s tím už má zkušenosti, že to chybně nemá, ale jen mi není jasné, jak uplatním to DPH ze zaplacené zálohy...
Předem mockrát děkuju!