Leasing - SKOFIN

• (neregistrovaný)

16. 2. 2006 11:19

Dobrý den,

řeším zaúčtování leasingu u Škofinu a jsem z toho trochu zmatená, mohli byste mi, prosím, poradit?

V 12/05 jsme uhradili prodejci vozu zálohu ve výši Kč 223 880,-, na tuto zálohu jsme neobdrželi dańový doklad, DPH jsme si tedy neuplatnili.

Pak jsme ve 12/05 obdrželi daňový dolad od prodejce, odběratel je ŠKOFIN a konečný příjemce my, kde je vypsána celková hodnota vozu a rozpočtené DPH a z úhrady odečtena záloha celkem.

Mám si tuto fakturu zahrnout celou do účetnictví a uplatnit už nyní celý nárok na DPH, i když budeme platit měsíční leasingovou splátku a tam je to DPH rozpočítáno také? Zdá se mi to zvláštní, jsem zvyklá u leasingu si uplatňovat DPH každý měsíc a na první zálohu dostat daňový doklad...

Nebo mám trvat na daňovém dokladu na zálohu od prodejce kvůli uplatnění DPH ze zapl.zálohy? Já si myslím, že prodejce s tím už má zkušenosti, že to chybně nemá, ale jen mi není jasné, jak uplatním to DPH ze zaplacené zálohy...

Předem mockrát děkuju!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 2. 2006 11:24

Lu (neregistrovaný)

Re: Leasing - SKOFIN
      A je to automobil s možností odpočtu DPH? Pokud ano, tak prodejce musí vydat daňový doklad na první splátku.

• 16. 2. 2006 11:26

Katka (neregistrovaný)

Je to nákl.automobil - kat.vozu N1. Ten prodejce se tomu dokladu ale brání zuby nehty... že prý mi stačí ta faktura na celou hodnotu vozu, kde je záloha odečtena bez DPH. Díky moc

• 16. 2. 2006 12:59

Ditta (neregistrovaný)

Daňový doklad na zálohu od prodejce vám asi moc nepomůže - zaplatíte zálohu prodejci, ale ten ji poške Škofinu, takže by vám musel vystavit doklad na zálohu a vzápětí dobropis. DPH si uplatníte na základě splátkového kalendáře od Škofinu, to je nejjednodušší cesta.

• 16. 2. 2006 15:58

Ela (neregistrovaný)

Mám v ruce "Splátkový kalendář" od ŠKOFINu na nákladní automobil, kde jsou v záhlaví položky:
      - splátka nájemného placená předem částka bez DPH,
      19% DPH a celkem.
      Podle tohoto dokladu jsem si odečetla DPH z l.splátky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).