Re: Dílčí základ daně
Omlouvám se, špatně jsem přečetla zadání.
Dílčí základ daně z příjmů u mezd je: základní mzda + příplatky a odměny + náhrady mezd = hrubý příjem - sociální a zdravotní pojištění = dílčí základ daně z příjmů
Ještě za loňský rok se od tohoto dílčího základu daně odečetly nezdanitelné částky a vyšel základ daně.
Letos je už sleva na dani, tak pravděpodobně dílčí základ daně je to samé co základ daně.
Děkuji mockrát. Moc mi to pomohlo a ještě mám jednu otázečku. Nezdanitelné částky jsou například odpočet na poplatníka a na dítě????A kolik to prosím bylo minulý rok????Ještě jednou moc děkuji
Nezdanitelné částky jsou odpočet na poplatníka, na vyživovaného manžela, na invaliditu, studium, dále úroky z stavebních úvěrů, penzijní a životní pojištění, výzkum a věda atd. Podrobnosti doporučuji Pokyn k vyplnění DP, viz. sekce Šablony. Na dítě je sleva na dani, již ne nezdanitelná částka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
17. 2. 2006 12:35
Dobrý den, prosím Vás může mi někdo stručně vysvětlit co znamená u mezd dílčí základ daně z příjmů a základ daně z příjmů? Děkuji mockrát