Re: placené volno s nárokem na mzdu
Nerozumím tomu. Váš úvazek je 7,75 h? Proč bylo při rozvržení Vaší pracovní doby na leden naplánováno 192 h? Jaké je rozvržení Vaší pracovní doby, 5 dní v týdnu po 7,75 h nebo jinak? Kolik hodin jste měla odpracovat ve dnech, kdy jste byla nemocná?
Jakou máte stanovenou mzdu, měsíční nebo hodinovou?
Zaměstnavatel Vám platí hodinový(tarifní plat ) za hodiny,které jste odpracovala, Za hodiny ,kdy čerpáte volno za svátek Vám platí průměrným výdělkem.Z převedených hodin jste čerpala jestli vám dobře rozumím 12 hodin a pokud Vám chyběly ty 2,5 do splnění úvazku mohly být tyto hodiny použity za předpokladu, že jste si
čerpání volna za přesčasovou práci se zaměstnavatelem domluvili.Jinak Vám nejpozději do 3 měsíců po výkonu přesčasové práce náleží ze zákona příplatek za přesč.práci,za kterou Vám nebylo poskytnuto volno.
Ano, děkuji za odpověd, čerpání PV bylo předem domluveno, pokrácení je tedy správné jen mi tam chybí proplací PV v tom průměru , na to nějak zapoměly.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
17. 2. 2006 16:00
Dobrý den, potřebovala bych poradit, v lednu jsem v práci čerpala placené volno (je to volno za odpracovaný svátek s náhradou mzdy)
Nechápu proč mi zaměstnavatel pokrátil základní plat. Plat mám tarifní.
Na začátku ledna jsem byla s hod. v plusu (převedeno z 12/05 celkem 29hod).
V lednu podle úvazku jsem měla odpracovat 170,5 hod.
V grafu na leden jsem měla, ale o dvě směny navíc než-li je můj úvazek.
Celkem 192 hod
Z nich jsem odpracovala 156 + 12hod. PV to je 168 hod.+ dvě směny jsem byla v pracovní neschopnosti.
Počítala jsem s tím, že chybějící hodiny použijou z" hodin navíc" tj. 2,5h tím splním úvazek a ještě k tomu bude to marodní. A na konci ledna převedou do dalšiho měsíce 14,5 těch starých přesčasů.