Placené volno s nárokem na mzdu

• (neregistrovaný)

17. 2. 2006 16:00

Dobrý den, potřebovala bych poradit, v lednu jsem v práci čerpala placené volno (je to volno za odpracovaný svátek s náhradou mzdy)
    Nechápu proč mi zaměstnavatel pokrátil základní plat. Plat mám tarifní.
    Na začátku ledna jsem byla s hod. v plusu (převedeno z 12/05 celkem 29hod).
    V lednu podle úvazku jsem měla odpracovat 170,5 hod.
    V grafu na leden jsem měla, ale o dvě směny navíc než-li je můj úvazek.
    Celkem 192 hod
    Z nich jsem odpracovala 156 + 12hod. PV to je 168 hod.+ dvě směny jsem byla v pracovní neschopnosti.

Počítala jsem s tím, že chybějící hodiny použijou z" hodin navíc" tj. 2,5h tím splním úvazek a ještě k tomu bude to marodní. A na konci ledna převedou do dalšiho měsíce 14,5 těch starých přesčasů.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2006 16:35

Jiřka (neregistrovaný)

Re: placené volno s nárokem na mzdu
      Nerozumím tomu. Váš úvazek je 7,75 h? Proč bylo při rozvržení Vaší pracovní doby na leden naplánováno 192 h? Jaké je rozvržení Vaší pracovní doby, 5 dní v týdnu po 7,75 h nebo jinak? Kolik hodin jste měla odpracovat ve dnech, kdy jste byla nemocná?
      Jakou máte stanovenou mzdu, měsíční nebo hodinovou?

• 17. 2. 2006 16:44

JiřinaH. (neregistrovaný)

Zaměstnavatel Vám platí hodinový(tarifní plat ) za hodiny,které jste odpracovala, Za hodiny ,kdy čerpáte volno za svátek Vám platí průměrným výdělkem.Z převedených hodin jste čerpala jestli vám dobře rozumím 12 hodin a pokud Vám chyběly ty 2,5 do splnění úvazku mohly být tyto hodiny použity za předpokladu, že jste si
      čerpání volna za přesčasovou práci se zaměstnavatelem domluvili.Jinak Vám nejpozději do 3 měsíců po výkonu přesčasové práce náleží ze zákona příplatek za přesč.práci,za kterou Vám nebylo poskytnuto volno.

• 17. 2. 2006 18:23

paja (neregistrovaný)

Ano, děkuji za odpověd, čerpání PV bylo předem domluveno, pokrácení je tedy správné jen mi tam chybí proplací PV v tom průměru , na to nějak zapoměly.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).