Re: Mateřská???
V tomoto případě je to asi dost složité, ale pozorňuji Vás na zákoník práce, který hovoří o vyjímkách, kdy se zaměstnancem nesmíte ukončit pracovní poměr a mimo jiné je tam i případ s oznámením těhotenství zaměstnankyně, na druhou stranu, pokud není v pracovní neschopnosti měla by řádného nástupu na MD chodit do práce. Pokud nehce nastoupit ať podá výpověď, asi by to bylo nejjednodušší řešení.
V.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 2. 2006 6:13
Poraďte mi, naše zaměstnankyně je na rodičáku,dne 11.4.2006 bude jejímu dítěti 3 roky. Poslala jsem jí dopis, že když nenastoupí do práce, chceme s ní ukončit pr.poměr dohodou-na což ona přistoupila, protože nastoupit nechce.A my potřebujeme náhradu, takže tzv.další 4 rok jí místo držet nemůžeme. Ale přitom mi stačila říct, že je těhotná,druhé dítě čeká na srpen.Nevím v tomto případě, co dělat.Nechci jí nějak poškodit,jak mám postupovat? Mám s ní ten pr.poměr ukončit? Ona není ani na neschopence a pokud na mateřskou nastoupí někdy v červenci, co jí budu vykazovat po dobu 4/06-07/06?Neplacené volno jí nechceme povolit.Díky všem za radu..