Re: Pro Radku a ostatní, co si stěžují :
mazání mi nevadí a provozovatel má právo smazat cokoliv ( i když by tam mohlo být aspoň - příspěvek byl smazán a proč, protože pak je celá větev dost domršená a nikdo neví proč), ale to, že "správné" odpovědi na dotaz jsou smazány a zůstane nesmysl:-)
Předpokládám, že kvalitní příspěvky byly smazány spolu s příspěvkem (a díky jemu), který si to zasloužil. Natolik panu Hakenovi důvěřuji. Vy ne?
Slovo blbec jsem použila úmyslně, abych se potom k němu mohla přirovnat - to měl být prosím mírně ironický vtip. A také taková úvaha k zamyšlení: než kdokoli (včetně mě) připíše k jinak zajímavé diskuzi pouhý vyloženě osobní útok na někoho, kdo má jiný názor, tak aby uvážil, co tím může způsobit. Mě připadá v posledních dnech tahle diskuze lepší, víc k věci, bez osobních urážek. Možnost, že můj nevhodný příspěvek může být smazaný beru jako výzvu pro sebe k zamyšlení a v žádném případě, ani náhodou, bych se pro to neurážela :-) A bylo jich smazaných dost :-) J.F.
Re: pro Janu F.málo místa a urážky:
>>>>>blbec zničit celou diskuzi - proto to píšu sem, aby
>>>>>stažení té diskuze dole nebylo na mně :-) Tohle může
>>>>>pan
>>>>>Haken klidně smazat :-)
>>>>>Berte to tak, že to tady není vaše, ani moje, jsme
>>>>>tady na návštěvě a hostitel má právo požadovat slušné
>>>>>chování podle svého uvážení. Domů si také nepustíte
>>>>>kdekoho, ne? Taky by nám to tady mohl pan Haken
>>>>>zavřít.
>>>>>Osobně bych to obrečela a měla bych moc smutný pocit,
>>>>>že
>>>>>jsem přišla o dobré přátele. J.F.
>>>>
>>>>To je hezké.!! Příspěvky jsem nečetla,....byl to
>>>>blbec...hezké!! Tak to je ono.
>>>*****************
>>>Předpokládám, že kvalitní příspěvky byly smazány
>>>spolu
>>>s příspěvkem (a díky jemu), který si to zasloužil.
>>>Natolik panu Hakenovi důvěřuji. Vy ne?
>>>Slovo blbec jsem použila úmyslně, abych se potom k
>>>němu mohla přirovnat - to měl být prosím mírně
>>>ironický
>>>vtip. A také taková úvaha k zamyšlení: než kdokoli
>>>(včetně mě) připíše k jinak zajímavé diskuzi pouhý
>>>vyloženě osobní útok na někoho, kdo má jiný názor,
>>>tak
>>>aby
>>>smazaný beru jako výzvu pro sebe k zamyšlení a v
>>>žádném
>>>případě, ani náhodou, bych se pro to neurážela :-) A
>>>bylo
>>>jich smazaných dost :-) J.F.
>>>***********************
>>
>>Je fakt, že mně vadí těch2000 znaků pro diskuzi, když
>>jsem po dvou dnech vlezu, nevím kolikrát, o čem ten
>>dotaz byl, taktéž mi nevadí vtipné poznámky, ráda se
>>zasměju, ale urážky mě štvou a chápu pana Hakena, že
>>je
>>maže...
>
>jo a nejlepší jsou anonymové, kteří uráří a neporadí..
Tam prostě byl jeden expresivní výraz, jaký běžně používáte všichni a následovalo věcné uvedení na pravou míru toho bludu, který tam pak prostě zůstal. V dalších příspěvcích bylo zase jen vysvětlení. Takže, janof, nedejte se rušit, kdo je podle vás blbec...
(to slovo tam ani nebylo tak tvrdé)
Jen názor
*** Kdybychom měli cenzora v sobě nepotřebujeme ho nad sebou - je to na nás. Co se týká mazání příspěvků, tak to nepovažuji zrovna za nejlepší řešení - teď každý, jehož příspěvek byl smazán, může tvrdit, že zrovna ten jeho byl ten správný - a to je horší než se v nich hrabat a udělat si sám úsudek. To teď budeme nekontrolovatelně odpovídat a spoléhat se na to, že když se sekneme, tak to někdo umaže? A k těm urážkám - urazit člověka můžete, aniž řeknete jedinné vulgární slovo - a to pak tady bude chtít zvláštní komisi, která bude hledat mezi řádky (?) ***
Chtělo by to nějakého arbitra, který by jak říká Radka roztřídil ty blbé odpovědi a kvalitní, jak jsem pochopil, ty kvalitní jsou ty co napíše Radka, ostatní jsou více méně blbé ?
Nebo udělat rovnou nějaký filtr na vstupu, kdo má blbý dotaz, ať sem neleze ? Pochopil jsem to správně ? :-))
ne všechny mé odpovědi jsou kvalitní a nikdy jsem to netvrdila:-) ale zrovna u té stornované diskuze to byl supernesmysl, co tvrdil N. a já se snažila vysvětlit princip doměření, aby to pochopil a nemátl lidi. Blbá odpověď je ta, která není pravdivá a správná.
Víte, ke skrývání (nikoliv mazání) některých příspěvků, mě dohnal definitivní odchod gravera. Skrytím příspěvku se bohužel skryje celý podstrom jeho odpovědí, jinak by se diskuze rozpadla.
Musel jsem mu dát za pravdu, že úroveň diskuzního fóra srážejí občasné lokální války o ničem, které z věcné diskuze s argumenty sklouzávají k osobním urážkám (flame-wars).
Proto ta opatření...
...a říkám otevřeně, že je pro mě mnohem důležitější, aby fóru zachovali přízeň takoví odborníci, jako je graver, Jiřka, pája, oficiální partneři a mnozí další (omlouvám se, koho jsem zapomněl), než abych tu se svobobou slova na hrudi trpěl emocionální výlevy.
Není bohužel mých silách číst 100% příspěvků, proto tu tak dlouho visel příspěvek "führera", nicméně na co narazím, to budu nekompromisně likvidovat - ať už to jsou osobní urážky, nebo i jenom neúměrné "diskuze o ničem".
A pokud zpráva začíná slovy "Když je někdo magor, tak mu není pomoci.", přičemž nenásleduje žádný nový argument, pak není co řešit.
Robert Haken
PS: Diskutujme tu prosím nad skutečnými odbornými problémy a uzavřeme tyto dohady. Myslíte, že si tu s gustem hledám, co bych "smazal"?
>>>
>
>>>
>>>...a říkám otevřeně, že je pro mě mnohem důležitější,
>>>aby fóru zachovali přízeň takoví odborníci, jako je
>>>graver, Jiřka, pája, oficiální partneři a mnozí další
>>>(omlouvám se, koho jsem zapomněl), než abych tu se
>>>svobobou slova na hrudi trpěl emocionální výlevy.
>>>
>>>Není bohužel mých silách číst 100% příspěvků, proto
>>>tu
>>>tak dlouho visel příspěvek "führera", nicméně na co
>>>narazím, to budu nekompromisně likvidovat - ať už to
>>>jsou osobní urážky, nebo i jenom neúměrné "diskuze o
>>>ničem".
>>>
>>>A pokud zpráva začíná slovy "Když je někdo magor, tak
>>>mu není pomoci.", přičemž nenásleduje žádný nový
>>>argument, pak není co řešit.
>>>
>>>Robert Haken
>>>
>>>PS: Diskutujme tu prosím nad skutečnými odbornými
>>>problémy a uzavřeme tyto dohady. Myslíte, že si tu s
>>>gustem hledám, co bych "smazal"? Ne?
>>Jistě jste si všimnul, kdo gravera vyštval a
>>čím.........nebo ne?
>******************
>Prosím vás napište mi to na mail, budu vám moc vděčná.
>Domluvíme se, co s tím mizerou, který to má na
>svědomí, uděláme. J.F.
>*****************************
>
>Jděte do hajzlu, gravere. Vylil jste si na mě předtím
>dost nechutně vztek pronic zanic a místo abyste se
>omluvil, tak máte další hysterický záchvat. J.F.
>***************
Pardon, ne do hajzlu, omlouvám se, jděte k tomu svému psychiatrovi. J.F.
Autor zprávy: Jana F.
Čas zápisu: 30.1.2006 14:38
Pěkně hnusná podpásovka, anonyme, vytržená z kontextu. Pokud ta diskuze ještě nebude smazaná, tak se podívejte, čím a za co mě častoval graver:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=174619
Myslím, že by mi odpustil to, co jsem napsala já, několikrát jsem se mu za to omluvila a mrzí mě, že odešel, ale neodpustí si, co napsal sám. Tak co mám podle vás ještě dělat? Přestat sem taky psát? Tak jo. J.F.
Pište odborně! Jste dobrá! Tuto diskusi jste ale sama rozpoutala, tak se nedivte. Celkem v průměru přece diskuse na tomto fóru jsou vynikající a jistě zase budou, až se uklidní emoce a snad i přestane naprosto zbytečná censura pro každou blbinku.
to jistě ne, ale snad by se to dalo vyřešit. pc rozumím jen coby uživatel. ale některé diskuze jsou přístupné pouze "zaregistrovaným". takže pokud někdo začne psát sprostě, urážet apod., lze ho "odříznout". je to moc náročné? pak by taky bylo jasné, jestli např. opravdu odpovídá pája, jiřka, atp.
Chtěl jsem jen říct, že se na Radku ani Trrrr nezlobím, měli pravdu, tvrdil jsem tu v otázce vyměření ztráty z neznalosti blbost, tedy poloviční, je ale fakt, že svým chováním mi to tu na jeden den dost otrávili a jako kamarády bych si je nevybral :-))). Tímto se dodatečně omlouvám, má neznalost je musela dost vytáčet, nicméně chovat se slušně je základ tohoto fóra.
pro N.
velmi oceňuji, že dokážete po svém opravdu tvrdohlavém svérázném výkladu zákona přiznat chybu:-) ale opravdu jsem už nevěděla, jak tak jasnou věc jinak vysvětlit. a mám pocit, že z mé strany nepadlo jediné sprosté slovo. nebo ano? pak se omlouvám i já. byla jsem ironická, to ano. ale vy přece taky. možná znáte tu bezmoc, když vám někdo tvrdí opravdový nesmysl, pořád dokola, a vy nevíte, jak ho přesvědčit:-)
( a v čem byla ta blbost poloviční?:-))))-to byl fór, ne rejpání)
no na pivo spolu nepůjdem, nějak to přežiju, ale se ZSDP vám kdykoliv ráda poradím, zejména co se §16 týká. je to můj chleba. už 15 let.
Re: pro N.
Vy jste sprostá nebyla, jen jste naznačila, že jestli se živím daněmi, že potěš pánbůh mé klienty, mohu vás ujistit, že neživím, jinak bych neměl takové neznalosti. Poloviční blbost to byla v tom, že na tom konkrétním případě, kdy FÚ již cosi doměřil, zřejmě byla již ztráta uplatněna, pak jsem částečně pravdu měl. Pravdou ovšem je, že s tím jste souhlasila :-)). Musím ovšem čestně přiznat, že každý takový trapas, kdy jsem nachytán sám sebou na neznalosti, mne motivuje k dalšímu sebevzdělávání, takže jsem vám svým způsobem vděčen, jen prosím příště mne méně kritizujte, jsem přeci jen jako každej chlap dost ješitnej :-)))
kdybych byla zapšklá, tak se tady nesnažím "opravovat" nesmysly. např. dříve diskuze s helenou o kontrole a doměřování silniční daně, dnes o prolomení lhůty při ztrátě atd.
baba jsem, ale i přes délku praxe mi ještě není ani 40:-( takže než se mnou začnou cloumat hormony a budu opravdu ta správná zapšklina, chvilku si počkáte. a mimochodem, pošlete mi tu metodiku? celkem by mě zajímala, neb celorepublikově byla vydaná jen obecná v srpnu 2003, a ta již je pasé:-)) a pokud vím, žádné další neexistují.
Pošlu vám ji zítra z práce, já ji "dostal" v rámci jiného softu od jedné firmy vyrábějící poradenský software, jinak s tou bábou to byla sranda, na FÚ jsem se potkával jen se samými sympatickými mladými ženami, takže vás za bábu nemám :-). Mimochodem, ta metodika není nějaký návod, jak se připravit na kontrolu, jen si člověk srovná co by měl mít v pořádku, při kontrole jsem podle metodiky měl všechno v ažúru a kontrolní orgány se stejně otáčeli na takové blbosti, že jsme ji srovnali jedním krátkým písemným vyjádřením :-).
Re: pro taky Lenku
To jste ještě nebyla na školení učitelek... mám to v živé paměti, ačkoli je to již 20let... Znáte ten vtip??? Kecaly spolu 3 ženský... jedna byla strašně ošklivá, druhá senilní a třetí byla taky učitelka...
Asi kecám, ale snažím se trochu odreagovat v době, kdy polovina klientů přinesla doklady včera a chtěla by mít DP zítra
Vám přinesli klienti doklady už včera??? Tak to máte ještě dobrý. Řada lidí mi to pořád jen slibuje - "vždyť to budete mít za chvilku", tak to stačí v březnu, žejo" A já jim nějak pořád nemohu vysvětlit, že v březnu musím dělat veškerou běžnou práci (DPH, mzdy,...), normálně fungovat jako máma, aspoň 4 hodiny denně spát a mezitím nějak zpracovat kupy přiznání lidem, kteří si všichni řeknou, že to stačí přinýst v březnu, protože toho mají trochu a budu to mít za chvilenku :-))
To se 3 chlapi přeli, kdo má škaredější ženskou. První říká: Když jdu s ženou, nikdo se ani neohlédne, moje žena je škaredá. Druhý: Moje žena je tak škaredá, že se za námi ohlížejí všichni. Třetí: Ta moje je tak škaredá, že vůbec nemůže vyjít ven a je doma ve sklepě.Ti dva ji tedy chtěli vidět. Muž volal do sklepa: Stará, vylez, kamarádi se na tebe přišli podívat. Ze sklepa se ozvalo: Má si dát na hlavu pytel?
Pane Hakene,
prosím vy taky chápejte, že když jsme doma zavření a "jen" účtujeme, že taky chceme s někým promluvit "normální" slovo.
Na jednu stranu jaky jsme Vám byli dobří, že sem chodíme a snažíme se diskutovat, ale na druhou stranu jsou ty naše řeči na smazání. To mne teda docela uráží. Držet hubu a krok jsem nikdy neuměla. Jsem člověk a mám taky emoce.
Měl by jste si naklonovat paní bdm a pak by jste jistě byl spokojen.
(nic proti Vám paní bdm).
Do jisté míry jsem už pochopila, pro jen přihlížíte. Vždy mi bylo divné, kde se tu tak najednou vezmete. Nevezmete. Vy tu celou dobu jste, koukáte a udržujete úroveň.
Vy jste to ale napsala hezky, Leničko :-) Kde se to ve vás bere při naší duchamorné práci s čísly?
Bdm je sice vzorná, ale občas taky napíše třeba přísloví - nevím, jaké by se hodilo sem. Ale to o katastrofách je také dobré :-)))
J.F.
No, kdosi moudrý prohlásil: "V demokracii vítězí většina, a většina národa jsou blbci. To je úskalí demokracie." To nemohl říct blbec, takže vidíte, že tohle přísloví neplatí.
Logicky:
1. pro B = každý je B, i ten, co je A.
2. pro A je A=A a B=B
(to mám z knihy Logika hrou :-) J.F.
>>>>>>
>>>>>>*** Jen slepý a hluchý, který nevidí, že je na světě
>>>>>>už tak dost neštěstí a přírodních katastrof, by mě
>>>>>>chtěl ještě v jednom vydání - a tím pan Haken určitě
>>>>>>není
>>>>>>.-)) ***
>>>>>************************
>>>>>Vy jste to ale napsala hezky, Leničko :-) Kde se to
>>>>>ve
>>>>>vás bere při naší duchamorné práci s čísly?
>>>>>Bdm je sice vzorná, ale občas taky napíše třeba
>>>>>přísloví - nevím, jaké by se hodilo sem. Ale to o
>>>>>katastrofách je také dobré :-)))
>>>>>J.F.
>>>>>***********************
>>>>Já Vám to přísloví Janičko napíši
>>>>Nikdo nemá patent na rozum a pro bbce je každý blbec.
>>>
>>>Znamená to, že jsem 50ti% blbec, když se domnívám, že
>>>50% našeho národa jsou blbci??
>>
>>možná i 60%, kdož ví
>***************
>No, kdosi moudrý prohlásil: "V demokracii vítězí
>většina, a většina národa jsou blbci. To je úskalí
>demokracie." To nemohl říct blbec, takže vidíte, že tohle
>přísloví neplatí.
>Logicky:
>1. pro B = každý je B, i ten, co je A.
>2. pro A je A=A a B=B
>(to mám z knihy Logika hrou :-) J.F.
J.F. můžete mi sdělit autora této knihy??? ráda bych se pobavila před spaním, zrovna jako jsem se bavila knihou od fr.autorky na téma "jak se flákat v práci a přitom to vypadalo, že něco dělám...
>****************************
Přesně tak :-) Logiku hrou napsal překvapivě Lewis Caroll (autor Alenky). Ten příklad jsem si ale vymyslela, počítala jsem s tím, že účetní moc logicky nemyslí :-) Kdo napsal tu knihu, o které se zmiňujete, Leno, slyšela jsem o ní a ráda bych si jí přečetla. J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 2. 2006 13:16
Já jsem ty smazané příspěvky nečetla a je docela možné, že byly zajímavé a je jich škoda - takhle může jeden blbec zničit celou diskuzi - proto to píšu sem, aby stažení té diskuze dole nebylo na mně :-) Tohle může pan Haken klidně smazat :-)
Berte to tak, že to tady není vaše, ani moje, jsme tady na návštěvě a hostitel má právo požadovat slušné chování podle svého uvážení. Domů si také nepustíte kdekoho, ne? Taky by nám to tady mohl pan Haken zavřít. Osobně bych to obrečela a měla bych moc smutný pocit, že jsem přišla o dobré přátele. J.F.