JanoF,netrucujte:-)

• (neregistrovaný)

24. 2. 2006 8:03

Všichni vás tady rádi vidí:-) Doufám, že to nebude zase hned smazáno:-))))

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 2. 2006 8:38

Eva M. (neregistrovaný)

Re: JanoF,netrucujte:-)
      Ano, prosím o zachování přízně všechny šikovné a kvalitní lidi!!! Určitě Vás, Jano F., taky Gravera (tajně doufám, že to tady čtete...) i řadu ostatních prima lidí.

• 24. 2. 2006 10:45

graver (neregistrovaný)

Dobří lidé, zachovejte rozvahu
      Samozřejmě, že to čtu, budu to číst dál a když budu potřebovat, tak se i zeptám. Jen odpovídat (zatím) nebudu - teď už především proto, že není na co (dotazů z "mé" oblasti zájmu je tu minimum a jiní je zvládnou líp).
      Vás ostatní, kteří jste kvalitní, prosím: neblázněte a nedělejte z těch odchodů řetězovou reakci, nebo už tu opravdu zůstanou jen anonymové, opékači netopýrů, sexuální loudilové a jiní typové kategorie iDnes. Kašlete na obviňování od těch, kteří vám odborností ani charakterem nesahají ani po kotníky, nereagujte na mentální invalidy a pokaždé, když přijdete na tyto stránky, opakujte si slovo RESPEKT. Já jsem to tak úplně nedokázal, proto jsem vypadl. Neodešel jsem ale proto, že mne tu někdo poslal do hajzlu a obvinil z hysterie (aby se za pár dní zachoval stejně, jako já :-)). Nepatřím mezi typy, které někm jdou jen proto, že je tam někdo pošle a i když obvinění chlapa z hysterie od ženské obzvlášť zabolí, já to skousnu. Jediným důvodem ukončení mé aktivní účasti (kromě toho, že už tu mé odpovědi opravdu nejsou potřeba) byla demagogie, neschopnost akceptovat jiný názor a nepřiměřené reakce na můj nick - a tohle se asi těžko změnilo.
      Neprotestujte prosím proti "cenzuře" a mazání příspěvků, i když vám připadá neoprávněná. Akceptujte to, co RH dělá - je to jediná možnost. Zvykněte si na starou zásadu, že admin je neomezeným pánem a že jedině on (ne vy) bude posuzovat, jestli se vaše příspěvky kvalifikují na odstranění nebo ne. On tohle fórum vybudoval, on určuje pravidla. Nechte ho dělat jeho práci - je to dobré pro vás. Pokud bych se měl kdy "vrátit" (můj duch je tu s vámi pořád), tak až se převědčím, že admin myslí své restrikce vážně a že to funguje. Pak se podepíšu pod všechno, co tu RH zavede.
      Tohle fórum bude takové, jaké si ho uděláte.

• 24. 2. 2006 11:32

pája (neregistrovaný)

Re: Dobří lidé, zachovejte rozvahu
      Souhlas, nevidím důvod rozvíjet dlouhosáhlé debaty o ničem, nadávat si, někoho posílat někam nebo ho žádat,aby zůstal, každý se může svobodně rozhodnout, jestli bude BC číst, případně odpovídat, a pokud se sekne a někdo ho opraví, tak za sebe radím, pozorně přečtěte protiargument, vyhledejte si předpis nebo zákon, případně nějaké odborné stanovisko jinde a rozčilujte se až tehdy, když budete mít jistotu o své pravdě, ne kvůli tomu, že si někdo dovolit kritiku a opravu. Navíc nikdo není neomylný i mistr tesař se utne, takže pokud nejde o život nejde o nic.( Na závěr- pája taky končí a odchází........ale z kanceláře v děcáku do kuchyně, kde mi manželka jako logistický útvar mé živnosti klohní česněčku a bramboráky).Hezký den

• 24. 2. 2006 13:49

Jana F. (neregistrovaný)

Re: Netrucuju :-)
      A moc děkuji :-) I vám, gravere, opravdu moc. Už jsem si včera říkala, že jsem vážně taková příšera, že budu muset přestat psát...
      HR to je pěkné (jestli jste tedy ta samá), že mě na jedné straně dokážete zkritizovat za nějaké vyjádření a na druhé straně dokážete napsat něco takhle milého, děkuji, líbí se mi to :-) Nejhorší jsou lidi, co vidí svět černobíle :-) J.F.

• 24. 2. 2006 13:57

m.z. (neregistrovaný)

No sláva-už jsem se bála-bylo by tu bez Vás moc smutno :-))a nečtěte jen-ale i pište dál.

• 24. 2. 2006 14:15

HR :-) (neregistrovaný)

No vidíte :-) :-) Je to tady přece fajn, ne? :-) A když je něco vynikající tak platí: Každá změna k horšímu! (censura) . Lidi si to přece vyříkají a je zase dobře ..............:-)

• 24. 2. 2006 14:41

Zdena (neregistrovaný)

Jano F., vraťte se! Celé dopoledne jsem přemýšlela, jestli by bylo velkou drzostí zneužít adresy, kterou jste zveřejnila, a napsat Vám osobní mail s prosbou o návrat, nebo alespoň o informaci, na kterém serveru Vás bude možné najít. Ale měla byste vědět, že tu chybíte a jsem opravdu ráda, že nejenom mně.

• 24. 2. 2006 15:50

Jiřina1 (neregistrovaný)

Re: Prosím gravera o odpověď SVJ
      To jsem ráda, jste tu.Tentokrát se to netýká žádného SVJ které účtuji, ale našeho bytu kde jsme vlastníky. Před rokem bylo odsouhlaseno, že byty v přízemí mohou provést zateplení a vlasníci sklepů umožní vstup. Protože tu je letos strašný krut, tak bylo rodinou rozhodnuto, že provedeme zateplení. Pozvána firma na zítřek a jeden vlastník sklepa odmítl vydat klíč a umožnit přístup.Už škemrám týden.

• 24. 2. 2006 16:36

M. (neregistrovaný)

Re: Prosím gravera o odpověď -to nejsem
      Omlouvám se, nejsem Graver a asi to nebude taková odborná odpověď.... Neznám bližší podrobnosti, ale asi jste družstvo vlastníků...?? No to je jedno, ale v našem paneláku,kde máme po zprivatizování družstvo vlastníků bytových jednotek.., jsme nedávno řešili něco podobného. Prostě dotyčnému vlastníkovi předejte písemně žádost o poskytnutí klíče s upozorněním, že jde o odsouhlasenou akci a že když to do určitého data neučiní, bude hradit náklady spojené jednak s prodelním prací a případně se stornem zakázky...
      U nás to zabralo a takto to řešil předseda družstva, který je právník.

• 24. 2. 2006 16:44

graver (neregistrovaný)

Přesně - na tohle jsem zapomněl. Potížista nemusí reagovat na zoufalé vykříky, že jde o jeho zákonnou povinnost, ale na hrozbu úhrady nákladů už většinou slyší. A průkazná komunikace je samozřejmě výhodou.

• 24. 2. 2006 16:55

M. (neregistrovaný)

:-)) jsem o tom přesvědčena! Jak jsem psala, u nás to fungovalo ihned!!! Ale také jsme to nejdřív zkoušeli domluvou, prosbou. Nic platno, jen jsme měli půldenní skluz při výměně oken v domě...

• 24. 2. 2006 16:38

graver (neregistrovaný)

Tohle je ještě jednoduché - jestli jsou sklepy součástí jednotek, tak platí §13/4 Zák. o vl. bytů, tzn. de iure vám přístup musí umožnit (http://business.center.cz/business/pravo/zakony/byty/cast2.aspx) Pokud jsou sklepy součástí spol. prostor (někde je to tak vymezeno Prohlášením vlastníka - viz §4), tak je to ještě jednodušší - otevřte si sami.
      Jen neznám souvislosti - na tom zateplení se SVJ dohodlo legálním způsobem? Ten vlastník tedy souhlasí se zateplením z hlediska úpravy samotné a jejího financování a jen odmítá součinnost?

• 24. 2. 2006 17:10

Jiřina1 (neregistrovaný)

Budeme platit sami, tam bylo jen odsouhlaseno, že souhlasí a umožní vstup. Majitel sklepa byl přítomena souhlasil, ale řekl mi , že tam má nyní bordel a nemá čas to uklidit.Máme přízemní byt a jde jen o zateplení podlahy. A jsou opravdu zapsány jako společné prostory včetně sušáren a kočárkárny a.t.d..V katastru je zapsán jen byt a ostatní jen společné prostory a poměrná část.No tak to bych nedomyslela.Máte ještě nějakou radu?? Děkuji.

• 24. 2. 2006 17:12

pája (neregistrovaný)

>>>To jsem ráda, jste tu.Tentokrát se to netýká žádného
      >>>SVJ které účtuji, ale našeho bytu kde jsme vlastníky.
      >>>Před rokem bylo odsouhlaseno, že byty v přízemí mohou
      >>>provést zateplení a vlasníci sklepů umožní vstup.
      >>>Protože tu je letos strašný krut, tak bylo rodinou
      >>>rozhodnuto, že provedeme zateplení. Pozvána firma na
      >>>zítřek a
      >>>jeden vlastník sklepa odmítl vydat klíč a umožnit
      >>>přístup.Už škemrám týden.
      >>Tohle je ještě jednoduché - jestli jsou sklepy
      >>součástí jednotek, tak platí §13/4 Zák. o vl. bytů,
      >>tzn. de
      >>iure vám přístup musí
      >>umožnit
      >>(http://business.center.cz/business/pravo/zakony/byty/cast2.aspx) Pokud jsou
      >>sklepy součástí spol. prostor (někde je to tak
      >>vymezeno
      >>Prohlášením vlastníka - viz §4), tak je to ještě
      >>jednodušší - otevřte si sami.
      >>Jen neznám souvislosti - na tom zateplení se SVJ
      >>dohodlo legálním způsobem? Ten vlastník tedy souhlasí
      >>se
      >>zateplením z hlediska úpravy samotné a jejího
      >>financování a jen odmítá součinnost?
      >Budeme platit sami, tam bylo jen odsouhlaseno, že
      >souhlasí a umožní vstup. Majitel sklepa byl přítomena
      >souhlasil, ale řekl mi , že tam má nyní bordel a nemá
      >čas to uklidit.Máme přízemní byt a jde jen o zateplení
      >podlahy. A jsou opravdu zapsány jako společné prostory
      >včetně sušáren a kočárkárny a.t.d..V katastru je
      >zapsán jen byt a ostatní jen společné prostory a poměrná
      >část.No tak to bych nedomyslela.Máte ještě nějakou
      >radu?? Děkuji.
      >Zeptejte se ho, jestli má na ten bordel živnosťák, když ne, tak pohrote, že ho prásknete na úřady.

• 24. 2. 2006 20:44

graver (neregistrovaný)

Tím je to jednodušší. Pokud jsou to společné protory a jejich zvláštní užívání není jinak vymezeno např. ve stanovách nebo jiné dohodě spoluvlastníků, nemůže jeden vlastník bránit jiným ve výkonu užívacího práva. Do těchto prostor můžete vstoupit i s přiměřeným překonáním překážky.

• 24. 2. 2006 22:08

Jiřina1 (neregistrovaný)

Tak nyní mám asi podivnou myšlenku pokud má jeden, kde ostataní odsoulasili, že klíče bude mít ON od prádelny, protože tam má svoji pračku, tak může jeden vlastník vstoupit do tohoto prostoru s přiměřeným překonáním překážky? Co je prosím přiměřené překonání překážky?

• 25. 2. 2006 10:44

graver (neregistrovaný)

>Tak nyní mám asi podivnou myšlenku pokud má jeden, kde
      >ostataní odsoulasili, že klíče bude mít ON od
      >prádelny, protože tam má svoji pračku, tak může jeden
      >vlastník vstoupit do tohoto prostoru s přiměřeným překonáním
      >překážky?
      Ještě jednou: je to věcí dohody mezi vlastníky (třeba i ústní, pokud ji pak nikdo nezpochybní). Když se dohodnete, že bude mít klíče, měli byste se dohodnout taky na přístupu. Není-li výslovně sjednáno, že mu tam nikdo nesmí, pak vám ve vstupu nemůže zabránit.
      >Co je prosím přiměřené překonání překážky?
      Přiměřené okolnostem - pokud tam bude např. unikat plyn, tak třeba vyražení dveří.

• 24. 2. 2006 16:53

M. (neregistrovaný)

i mě, i když tu nejsem tak často. :-)) Vždy se ráda něco od vás dozvím a to nejen odborné rady, ale i ten "pokec"... :-))

• 24. 2. 2006 17:01

Jana F. (neregistrovaný)

Sice přeháníte, ale jste zlatíčka, děkuji :-) Spíš nevím, jak bych to přežila bez vás a BC já... Ala na druhou stranu jsem si říkala, že bych zase víc pracovala a konečně zrychlila tu výrobu DP.
      Zdeno na mail mi můžete napsat kdykoliv a cokoliv, třeba nějakou fintu proti vráskám, abychom my účetní nebyly za šeredy, jak se píše dole :-((( Nesmíme se vzdávat :-))) J.F.

• 24. 2. 2006 19:59

Jiřina1 (neregistrovaný)

Re: Haló mám klíč
      >>>>A moc děkuji :-) I vám, gravere, opravdu moc. Už
      >>>>jsem
      >>>>si včera říkala, že jsem vážně taková příšera, že
      >>>>budu
      >>>>muset přestat psát...
      >>>>HR to je pěkné (jestli jste tedy ta samá), že mě na
      >>>>jedné straně dokážete zkritizovat za nějaké vyjádření
      >>>>a
      >>>>na druhé straně dokážete napsat něco takhle milého,
      >>>>děkuji, líbí se mi to :-) Nejhorší jsou lidi, co vidí
      >>>>svět černobíle :-) J.F.
      >>>
      >>>Jano F., vraťte se! Celé dopoledne jsem přemýšlela,
      >>>jestli by bylo velkou drzostí zneužít adresy, kterou
      >>>jste zveřejnila, a napsat Vám osobní mail s prosbou o
      >>>návrat, nebo alespoň o informaci, na kterém serveru
      >>>Vás
      >>>bude možné najít. Ale měla byste vědět, že tu chybíte
      >>>a jsem opravdu ráda, že nejenom mně.
      >>Mně takýýýýýý.
      >******************
      >Sice přeháníte, ale jste zlatíčka, děkuji :-) Spíš
      >nevím, jak bych to přežila bez vás a BC já... Ala na
      >druhou stranu jsem si říkala, že bych zase víc pracovala a
      >konečně zrychlila tu výrobu DP.
      >Zdeno na mail mi můžete napsat kdykoliv a cokoliv,
      >třeba nějakou fintu proti vráskám, abychom my účetní
      >nebyly za šeredy, jak se píše dole :-((( Nesmíme se
      >vzdávat :-))) J.F.
      >***************************
      Udělala jsem bu,bu ,bu a klíč mám. Není nad dobré rady. Děkuji všem
      >*****************************

• 24. 2. 2006 20:04

Jiřina1 (neregistrovaný)

Re: Haló mám klíč
      >>>>A moc děkuji :-) I vám, gravere, opravdu moc. Už
      >>>>jsem
      >>>>si včera říkala, že jsem vážně taková příšera, že
      >>>>budu
      >>>>muset přestat psát...
      >>>>HR to je pěkné (jestli jste tedy ta samá), že mě na
      >>>>jedné straně dokážete zkritizovat za nějaké vyjádření
      >>>>a
      >>>>na druhé straně dokážete napsat něco takhle milého,
      >>>>děkuji, líbí se mi to :-) Nejhorší jsou lidi, co vidí
      >>>>svět černobíle :-) J.F.
      >>>
      >>>Jano F., vraťte se! Celé dopoledne jsem přemýšlela,
      >>>jestli by bylo velkou drzostí zneužít adresy, kterou
      >>>jste zveřejnila, a napsat Vám osobní mail s prosbou o
      >>>návrat, nebo alespoň o informaci, na kterém serveru
      >>>Vás
      >>>bude možné najít. Ale měla byste vědět, že tu chybíte
      >>>a jsem opravdu ráda, že nejenom mně.
      >>Mně takýýýýýý.
      >******************
      >Sice přeháníte, ale jste zlatíčka, děkuji :-) Spíš
      >nevím, jak bych to přežila bez vás a BC já... Ala na
      >druhou stranu jsem si říkala, že bych zase víc pracovala a
      >konečně zrychlila tu výrobu DP.
      >Zdeno na mail mi můžete napsat kdykoliv a cokoliv,
      >třeba nějakou fintu proti vráskám, abychom my účetní
      >nebyly za šeredy, jak se píše dole :-((( Nesmíme se
      >vzdávat :-))) J.F.
      >***************************
      Udělala jsem bu,bu ,bu a klíč mám. Není nad dobré rady. Děkuji všem
      >*****************************

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).