Re: Pro p.HAKENA: oddělení ODBORNĚ a POK
Ahoj,tady to má jednu výhodu,že sem chodí hodně lidí,a odpovědi jsou rychlé, i když ne vždy správné. Všimněte si, ale že na dotazy solitérní,není často odpověď žádná. Já osobně se nejvíc dozvím na www.du.cz, ovšem trvá to. Jednou se tu někdo pokoušel o jednotný styl zadávání dotazu a se zlou se potázal.Opět se tu rojí sos,prosím,nemůžu dál atd. Taky by pomohlo,kdyby se každý zadavatel obtěžoval hledáním někdy již iksx zodpovězeného. Nebo existuje vyhledavač,že? Kté anonymitě.Pokud není někdo zlý či hrubý,tak je přece úplně jedno zda se podepíše Madonna nebo Hana J. Je to každého věc.
To máte pravdu. Mně osobně ty neodborné řeči vůbec nevadí, ale vím, že sem chodí část lidí, kterým to vadí. Tak se snažím vymyslet něco, aby byli spokojení všichni.... což je asi nemožné, žejo :-))
O tom, co je možné a co nikoliv, musí rozhodnout pan Haken. Z mého pohledu neználka se mi ale Váš nápad jeví jako výborný. Snad by bylo možné, aby do odborné sekce přispívali jen ti opravdu znalí, aby bylo možné se na jejich odpovědi spolehnout. Pak by také výše komentovaný vyhledávač lépe plnil svou funkci.
My ostatní bychom měli svůj pokec, do kterého by si jistě rádi přišli pokecat i poradci z odborné sekce.
nechapu, jak to myslite, pani Zdeno - jak "my ostatni"??? Vy tu taky platite za odbornici! To by jako v te odborne sekci radili pouze lide s partnerskych firem, ktere jsou tu uvedeny? To bychom se odpovedi dockali s velkym zpozdenim....
S tímhle souhlasím, těžko bych se rozhodovala, kam co napsat :-))) Třeba dnes jsem se chtěla podělit o šok z jedné zákaznice, která přísahám přišla s pár doklady za celý rok, ale nepřinesla své příjmy. Pravila, že jí to nikdo neřekl a samotnou jí to nenapadlo. Chtěla jsem to nazvat: "To nepřekonáte" Tak mi řekněte, kam bych to napsala? No, asi do toho pokecu, i když s prací to souvisí :-) Jenže kdyby se vyhlásil "pokec", tak bychom si tam za chvíli vyměňovaly recepty :-) J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 2. 2006 8:36
Pane Hakene, napadlo mě, jak by možná šlo oddělit odborná témata a potlach - řada lidí sem chodí jak kvůli radám, tak kvůli teplému lidskému slovu od stejně "postižených" ;-)
V některých diskuzních forech existuje rozdělení příspěvků do témat či kategorií. Chápu, že zde by asi bylo obtížné rozdělit DPH, daň z příjmů, DE, podvojko atd., protože témata se prolínají a z původní debaty třeba o silniční dani může vyklubat přínosná debata o obchodním zákoníku :-)
Ale jedno členění threadů by bylo jistě možné:
* ODBORNÉ
* POKEC
A pak možnost zobrazení diskuze třeba pomocí zaškrtátek:
vše, jen odborné, jen pokec.
Pak by se odborná témata nezaplevelovala občasným tlacháním o životě apod. a naopak - my stresovaní osamělí unavení účetní a daňaři bychom si měli kde popovídat, aniž by to vadilo. Pravidla pro sekci Odborné by samozřejmě byla přísnější než pro sekci Pokec (nebo Jen tak ... název dle libosti). V té části Pokec by stačilo dát volnější pravidla jako "ne vulgarity, ne urážky, ne hádky, ne provokace atd.", přičemž by bylo potřeba rozlišovat přátelské poškorpení od úmyslných provokací, jaké se bohužel asi vyskytují na každé internetové diskuzi, kde se lidé naivně domnívají, že jsou anonymní... a že si tedy mohou dovolit ledacos, co by z očí do očí nikdy neřekli. Pane Hakene, prosím o zvážení! A co Vy, zdejší návštěvníci? Považujete to za dobrý nápad? Nebo je to úplně mimo?