Re: ¨zdravotní problémy
zminte se zamestnavateli, ze pokud natlak z jeho strany bude pokracovat, tak pujdete na UP nebo Inspektorat prace se stiznosti (pro vas je dobre, ze vam vyhrozuje i pisemne, aspon mate neco v ruce).... myslim, ze si takove jednani rychle rozmysli...
Re: ¨zdravotní problémy
Pokud to zaměstnavatel myslel jako písemné upozornění pro porušování pracovní kázně nebo vytýkání nedostatků a lhůtu pro odstranění, měla jste to převzít, protože nepřevzetím jste získala pouze to, že nevíte, co Vám tam napsal, což y mohl být třeba argument ve Váš prospěch. Pokud Vám to dával před svědkem(případně si ho obstará,) má se za to, že bylo doručeno. On to může použít třeba jako argument pro výpověď nebo v krajním případě i pro § 53/1b, těžko odhadnete, co tím sleduje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 2. 2006 13:21
prosím o radu -mám vleklé problémy s krční páteří, které se mi výrazně zhoršily, stávající práce je pro mě peklem , jsem na tlumících lécích a pracuji s penězi.Od 3.1. do 22.2. jsem byla v pracovní neschopnosti.Majitele jsem s problémy seznámila.
jinou práci nemá.
Mám doporučení odborné lékařky na změnu zaměstnání.Ten majiteli nestačí, chce lékařský posudek (dle §54).Praktická lékařka ho nenapíše, protože to prý není tak závažné.
Zkusila jsem se domluvit s majitelem, že bych dala výpověď dohodou (dle§43) .Nechce o tom ani slyšet.
Zvolila jsem tedy výpověď dle §51 a včera tj.23.2. jsem ji doporučeně odeslala.
Mé zdravotní problémy se zhoršují a teď i psychika, protože jsem ze strany zaměstnanvatele slovně napadána a dokonce i písemně je mi vyhrožováno postihy a soudy, pokud nedodržím výpovědní dobu.
Co se stane, když pod tímto nátlakem budu nuce vyhledat lékařskou pomoc a budu práce neschopná?Poběží mi výpovědní doba?děkuji