Re: kontrola ze sociálky ,
Vsadím se s vámi, že v tom oznámení o kontrole je uvedeno, že to je kontrola na závislou činnost a správné odvody SZ z mezd :-)
j to souhlasím , ale až na podruhé s tím souhlasili, i když si některé údaje museli vysčítat ! Toto uvadím jako nesmyslné týrání podnikatelů !!!!, za rok 2005 vlastne si tam mohu udělat to jak jsem odváděl placení !!! Ode mne to bylo poctvivé ,tak jsem mohl je zdržovat !!!
To jste dopadl ještě dobře. Nám přišla kontrola během roku a chtěli mzdové listy zaměstnanců a deník. Nepochodili. Mzdové listy se tisknou na konci roku a do deníku může jenom FÚ. Můžete odmítnout, ale musíte si být jistý, že nic nenajdou. Protože jsem odmítla kontrolovali vše velice důkladně a byli naštvaný, že mi to nemůžou osladit. Jinak u nás posílají papír na kontrolu a tam uvádějí zákon a § podle kterého se kontrola koná. A pod tím § je vypsáno co můžou kontrolovat a deník tam opravdu není.
já vím, myslela jsem to jen jako připomínku, že ani berňák nemůže požadovat účetnictví dřív, než je ukončeno období.
sociálka je stejně zajímavá. u nás kontrolovali JEN podle peněžního deníku a odškrkávali si odvody podle našeho BÚ a jejich výpisů. mzdové listy jim stačily souhrnně jako sestava z pc za všechny zaměstnance, bez podpisů...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 2. 2006 21:07
měl jsem kontrolu ze sociálky a byl jsem překvapen , že na mě chtějí i jak jsou zaúčtovány mzdy v peněžním deníku ! za rok 2005 ! Nemám ještě podané přiznání k DP ! a navíc měpřekvapilo že sociálka chce i čistou mzdu ! Navazuji na dřívější příspěvek kontrola DE. Jinak přesně tak slušně jsem řekl , že není problém dodatečně dodám . Holt jsou tam pohodlní .